Light Dark

Oradea, un oraș cu un potențial mare de dezvoltare a intrat pe radarul Imobiliare.ro încă de anul trecut. Astfel, am organizat aici cea de-a doua ediție a evenimentului Imobiliare.ro Hub. Participanții evenimentului au putut interacționa direct cu reprezentanți ai echipei Imobiliare.ro, cu reprezentanți din partea instituțiilor din Oradea, cât și cu dezvoltatori imobiliari și reprezentanți ai unora dintre cele mai importante agenții.

În cadrul ediției din acest an, analiștii Imobilire.ro au arătat evoluția datelor din sectorul rezidențial. Astfel, datele arată că prețurile apartamentelor din Oradea au crescut. Mai precis, cifrele indică o evoluție de 6,3% a prețului pe mp, acesta ajungând la valoarea de 342 euro/mp în martie 2023, față de martie 2022, când prețul se situa în jurul valorii medii de 1.263 euro/mp.

Oradea: scădere cu 20% a ofertei totale, în anul 2022, comparativ cu anul 2021

În ceea ce privește tranzacțiile imobiliare din Oradea, indicatorii generali de vânzări din anul 2022, față de 2021, indică o scădere în 2022 însă putem afirma ca acești ani au fost cei mai buni ca volum al tranzacțiilor de la relansarea pieței imobiliare. Cât despre piața chiriilor aceasta a fost puternic impactată în anul 2020, însă evoluția cererii indică o revenire peste așteptări, având ca principale cauze factorii economici, creșterea prețurilor proprietăților listate la vânzare, dar și cumpărători nesiguri care au optat pentru varianta închirierii”, a subliniat Andreea Popa, analist Imobiliare.ro.

Foto: Imobiliare.ro HUB Oradea

Evenimentul Imobiliare.ro HUB Oradea, a reunit unii dintre cei mai importanți lideri din regiune care au dezbătut tendințele pieței, cât și perspectivele de dezvoltare ale orașului. Prezentă la eveniment, în cadrul unei scurte sesiuni de dezbateri, Alina Silaghi, director al Agenției de Dezvoltare Locală Oradea a vorbit despre o dezvoltare imobiliară sustenabilă, în accord cu principiile de locuire europene. Aceasta a mai accentuat și importanța facilităților, a conectivității ridicate pe care orașul o are, arătând sprijinul pe care autoritățile locale îl oferă dezvoltatorilor imobiliari – în contextul în care în Oradea, a subliniat aceasta, autorizațiile de construire se obțin în șapte zile.

Guest speakerii panelului moderat de Răzvan Ionescu, din partea Imobiliare.ro au dezbătut provocările actuale ale pieței imobiliare și a analizat modul în care evoluează domeniul imobiliar din Oradea în contextul financiar actual – dobânzi în creștere și o scădere a proprietăților din piața locală.

Speakerii panelului au fost: Valentin Catana – Casa Regal, Alexandra Giuffrida – Gaminvest, Andreea Miron – Landmarks, Ionuț Timocea – Blitz, Ionuț Rugan – RE/MAX Prime Capital, Daniel Tudor – The Concept.

Foto: panel Imobiliare.ro HUB Oradea

Totodată în acest an, partenerii evenimentului vin cu oportunități de business și bonusare în colaborare cu profesioniștii din real estate. Astfel, CTP oferă comision de lead agenților imobiliari pentru proiectul CTPark Oradea Cargo Terminal construit pe un teren cu o suprafață de 14,4 hectare și care beneficiază de conexiune directă cu Aeroportul Oradea. Proiectul include trei clădiri cu o suprafață închiriabilă totală de 60.000 mp, o platformă de garare a avioanelor și cale de rulare, care face legătura dintre platforma de staționare a aeronavelor și pista aeroportului. (Date de contact: Oana Tănase, [email protected])

Oana Tănase – Asset Manager CTP România

Axis Mobility & Holiday ofera 10% la pachetele de închirieri ale automobilelor (detalii suplimentare aici: [email protected]), iar Delta Studio oferă bonusare pentru colaborările de design interior aduse de agenți (detalii [email protected])

Mobexpert propune bonusări pentru parteneriatele încheiate cu agențiile și dezvoltatorii imobiliari din Oradea. Pentru mai multe detalii, îi puteți contacta direct la adresa: [email protected] .

Partenerii evenimentului CTP, Delta Studio, AXIS Mobility & Holiday – Premium Car Rental, Atria Urban Resort și Mobexpert.