Light Dark

Afacerile la cheie din diverse domenii reprezintă o oportunitate pentru brokerii imobiliari, pentru că aproape întotdeauna ele implică și o componentă de real estate.

http://www.dreamstime.com/royalty-free-stock-image-house-money-keys-image26066116Fie că este vorba despre spații cu chirie în care funcționează deja afaceri cu vad, fie că business-ul este în stadiu incipient (dotări și avize necesare funcționării), componenta imobiliară este aproape întotdeauna prezentă.

În București, de pildă, în Centrul Vechi, o afacere la cheie în domeniul restaurantelor poate fi achiziționată la un preț de 38.000 de euro, potrivit ofertelor listate pe Spatiicomerciale.ro, site-ul specializat pe segmentul comercial lansat de Imobiliare.ro. Unitatea este complet echipată, funcționează într-un spațiu de 57 de metri pătrați și are o capacitate de 25-30 de locuri.

În acest caz,oportunitatea pentru brokerii imobiliari apare atunci când vine vorba de chirie : pentru spațiul comercial menționat, aceasta este de 1.500 de euro pe lună.

Un alt exemplu : în zona Pache Protopopescu, o afacere de tip hotel/restaurant este disponibilă spre vânzare pentru 100.000 de euro. Ansamblul este funcțional, dispune de o capacitate de cazare de zece camere și are toate avizele la zi; businessul include și un salon de înfrumusețare, iar chiria aferentă spațiului comercial este de 5.000 de euro pe lună.

Zona de vânzare imobile oferă și ea oportunități pe acest segment. De pildă, în categoria ofertelor cu proprietăți imobiliare incluse se înscrie complexul Pasărea-Frumușani, situat în comuna Frumușani, ce oferă acces la lacul Pasărea. Acesta este format din teren de 1.500 de metri pătrați, cabane cu o capacitate de cazare de șapte camere, restaurant de 150 de locuri, cu bar și terasă. Prețul de listare pe Spatiicomerciale.ro este de 210.000 de euro.

Cea mai scumpă ofertă din această categorie este un hotel de patru stele din centrul Capitalei, zona Universitate-Batiștei, disponibil spre vânzare la un preț de 18 milioane de euro. Amplasată pe un teren de 1.100 de metri pătrați, unitatea de cazare are 220 de camere, este structurată pe parter plus 13 etaje și dispune de o suprafață utilă de 12.000 de metri pătrați.

Astfel de oportunități de afaceri pentru brokerii imobiliari nu există doar în Capitală, ci și în celelalte orașe mari din țară. În zona semicentrală a Clujului, de exemplu, în apropiere de Parcul Feroviarilor, o pensiune de 400 de metri pătrați utili, cu o capacitate de nouă camere, are un preț cerut de 700.000 de euro; proprietatea include un teren de 360 de metri pătrați, dar și o casă de locuit, în suprafață de 180 de metri pătrați.

În zona centrală a Timișoarei, restaurantul Casa cu Flori este listat pe Spatiicomerciale.ro la un preț de 900.000 de euro. Vila în care este amplasat datează din anul 1915, este structurată pe cinci nivele, are 20 de camere și o suprafață utilă de 585 de metri pătrați. În prețul de achiziție este inclus mobilierul și toate cele necesare continuării afacerii.

În zona Centrul Istoric din Brașov, o pensiune cu o capacitate de cazare de opt camere are un preț cerut de 499.000 de euro. Construcția are o suprafață utilă de 340 de metri pătrați, este amplasată pe un teren de 790 de metri pătrați și include și un apartament complet amenajat la demisol.

La malul mării, în Mamaia, restaurantul Parc, cu ieșire la faleză, este disponibil spre vânzare pe Spatiicomerciale.ro la un preț de 1,6 milioane de euro. Imobilul are o suprafață utilă de 2.600 de metri pătrați și include un salon de 300 de locuri, bucătărie, bufet, bar, spații frigorifice, magazii, vestiare, grupuri sanitare și terasă cu autoservire.