Oportunitățile momentului din zonele montane. 5 vile cu potențial de investiție

Zonele montane reprezintă nu numai oaze de refugiu pentru cei care caută confortul, ci și oportunități de investiție, având în vedere schimbările climatice la care asistăm.

Astăzi, potrivit estimărilor, aproximativ 54% din populația totală a lumii trăiește în zone urbane, iar pe măsură ce urbanizarea continuă să avanseze, se prognozează că procentul populației urbane va crește până la aproximativ 60%, până în 2030 (conform datelor revistei de arhitectură Igloo).

Orașele aglomerate și industriale sunt adesea asociate cu niveluri ridicate de poluare, iar consecințele pot fi observate, cu ușurință, în temperaturile ridicate. Poate tocmai de aceea, zonele montane (locurile în care temperaturile sunt mai scăzute) încep să își crească potențialul tot mai mult.

Care sunt cele mai bune oportunități listate pe Imobiliare.ro, în această perioadă:

Vila lângă pădure la prețul de 1.900.000 de euro

Proprietatea este situată în Brașov, în cartierul Noua, la poalele pădurii, la intrarea în Brașov, dinspre Predeal. Suprafaţa terenului este una generoasă, de 2.686 mp. Principalul atuu este atenția deosebită care s-a pus pe zona verde. Aceasta este amenajată peisagistic cu brazi, pomi fructiferi, plante ornamentale și multe flori. În plus, clădirea este una remarcabilă, cu o arhitectură distinctă.

Vilă cu o arhitectură specifică Brașovului de altădată, listată la prețul de 1.400.000 de euro

Construită în anul 1930, proprietatea este situată într-una dintre zonele bune din Brașov, la o distanță de câteva sute de metri de Piața Sfatului. Vila propusă la vânzare se află pe un teren în suprafață de 947 mp, regim de înălțime S+P+E, suprafața construită este de 384 mp, iar suprafața utilă de cca. 250 mp.

Vilă în Bușteni, listată la 988.000 de euro

Ne apropiem de Bușteni și descoperim o vilă aflată într-o zonă liniștită, cu aer ionizat, între Munţii Bucegi şi Munţii Baiului. Aceasta se află la o distanță de 5 min de centrul stațiunii Sinaia, Castelul Bran, Castelul Peleş, şi Castelul Cantacuzino. În apropiere se mai află 4 stațiuni de schiat.

Vilă lângă Camin Alpin la prețul de 399.000 de euro

Situată într-o zonă privilegiată, pe drumul spre pârtie, la câteva minute de DN 1, pe o colină cu vedere panormaică la Vârful Caraiman, proprietatea este compusă dintr-un salon generos de 60 mp și 5 dormitoare, 3 băi, terase largi, parcare, curte, livadă, foișor și anexe. Camerele sunt spațioase și luminoase, iar prețul este valabil pentru casa nemobilată.

Vilă în cartierul Zamora la prețul de 600.000 de euro

Situată în Bușteni, în cartierul Zamora, proprietatea se bucură de intimitate și liniște cu vedere spectaculoasă către masivul Caraiman. Construită în anul 1998 și renovată complet în anul 2022, vila este amplasată pe un teren cu o suprafață de 1.158 mp.

Citește și: Se vinde primul și cel mai vechi cazino din România. Proprietatea este redusă cu 450.000 de euro

Citește și: RE/MAX România trece la sistemul de reprezentare exclusivă 100% în cadrul întregii rețele

Jurnalist cu aproape 10 ani experiență în media. A publicat articole și interviuri în revista Danube Connects, Carpatair Magazine, iar mai târziu a practicat jurnalismul de televiziune în cadrul postului Digi24 din Timișoara. Activitatea sa în Imobiliare.ro este axată pe subiecte de interes pentru specialiștii din real estate și construcții, știri și analize de piață menite să ofere informații semnificative în piața imobiliară din România. (Contact: [email protected])