Light Dark

Nevoia de spațiu alocat fiecărui angajat a crescut, în contextul epidemiei de COVID-19, de la zece la 20 de metri pătrați, astfel că firmele trebuie să regândească amenajarea suprafețelor închiriate în clădirile de birouri – sau chiar să le extindă.

Globalworth Campus

În contextul distanțării sociale, unele companii resimt nevoia de creștere a suprafețelor închiriate în marile ansambluri office. „Dacă în ultimii ani, trendul în zona de birouri a fost de open-space, acum toată atenția se concentrează pe distanțarea fizică dintre colegi. Noile planuri de amenajare pentru respectarea acesteia au condus la creșterea cererii de spațiu de la zece la 20 de metri pătrați per angajat. Acestea permit modificarea layout-urilor spațiilor de birouri, regândirea zonelor open-space, extinderea bucătăriilor, spațiilor comune sau sălilor de întâlniri și/sau mărirea spațiilor dintre birouri”, arată reprezentanții dezvoltatorului și proprietarului de clădiri de birouri Globalworth România.

Citește și:
Ovidiu Șandor: Tranzacțiile pe segmentul de birouri continuă – și nu la prețuri de „distressed assets”!

Prelungiri de contracte, dar și extinderi

În noul context de piață, Globalworth România a închiriat, în ultimele trei luni, peste 25.000 de metri pătrați de spații moderne de birouri, în proiectele Globalworth Campus și Globalworth Plaza, dar și în clădirea din Bulevardul Expoziției.

„Tranzacțiile din ultimele trei luni confirmă parteneriatul puternic pe care Globalworth îl are cu companiile chiriașe. Nu doar că au fost prelungite contractele de închiriere pentru suprafețele actuale, ci am primit numeroase cereri de creștere a suprafețelor, astfel încât locul de muncă să fie unul cât mai sigur cu putință. Ne bucură încrederea pe care partenerii de business ne-o oferă și suntem convinși că împreună vom ajunge la normalitatea pe care ne-o dorim cu toții. Experiența de a trece printr-o pandemie a avut și va avea un mare impact în modul nostru de a trăi și de a lucra, de aceea echipa de leasing a venit cu soluții adaptate pentru a răspunde nevoilor curente.”

Ema Iftimie, Head of Leasing Globalworth România

Globalworth Plaza

Portofoliul companiei a fost consolidat prin prelungirea sau extinderea unor contracte, pe perioade cuprinse între trei și 11 ani, cu parteneri-cheie precum Adecco, Cegedim, Clinicile și Laboratoarele Sfânta Maria, Mazars sau una din cele mai importante bănci de pe piața locală, UniCredit Bank, care are închiriată clădirea Globalworth de pe Bulevardul Expoziției. „Odată cu ridicarea stării de urgență, companiile au luat în considerare reconfigurarea spațiilor, astfel încât angajații să fie cât mai bine protejați când se întorc la muncă”, au punctat reprezentanții companiei.

„Ne bucurăm că ne putem extinde spaţiul de lucru şi continua parteneriatul pe termen lung cu Globalworth, pentru a facilita dezvoltarea organizaţiei în contextul actual.”

Edwin Warmerdam, Partener, Head of Tax Advisory, Mazars România

Până în septembrie, aproape toți angajații pot reveni la birou

În prima lună de la ridicarea stării de urgență, un sfert din chiriașii din proiectele Globalworth au revenit la birou, reprezentanții companiei așteptându-se la o creștere graduală de până la 100% în luna septembrie 2020. Pe lângă soluțiile legate de creșterea suprafețelor închiriate pentru respectarea distanțării sociale, Globalworth a implementat o serie de măsuri de siguranță și igienă încă de la începutul crizei pentru cele 14 clădiri din portofoliu. Aceste măsuri sunt ajustate constant și privesc o serie de acțiuni, precum regândirea circuitelor de circulație în interiorul clădirilor și spațiilor comune, adoptarea de măsuri pentru a asigura eficiența sporită a sistemului HVAC, montarea covoarelor antiseptice, aplicarea marcajelor pe pardoseală pentru a indica distanța de siguranță, informarea angajaților și a vizitatorilor despre regulile adoptate (de păstrare a distanței, de spălare și igienizare, de purtare a măștilor), montarea de dozatoare de dezinfectant, planificarea și implementarea protocoalelor de igienizare și curățenie ș.a.m.d.

Citește și:
Sfaturi practice pentru prevenirea răspândirii COVID-19 la locul de muncă. Sistemele HVAC pot contribui la reducerea ratei de transmisie

Clădirea Globalworth din Bulevardul Expoziției

Despre Globalworth:
Globalworth este o companie imobiliară activă în Europa Centrală şi de Est, listată la Bursa de Valori de la Londra, în segmentul AIM, care activează în România și Polonia, în ambele ţări devenind principalul investitor pe piața imobiliară de birouri. Globalworth dezvoltă și gestionează direct proiecte de birouri și în sectorul de logistică/industrie ușoară, amplasate în zone premium, care generează venituri din închirierea către companii de top din întreaga lume. Gestionat de aproape 200 de profesioniști în România și Polonia, portofoliul companiei are o valoare totală de aproximativ 2,85 miliarde de euro (la data de 30 iunie 2019). Peste 95% din acesta este reprezentat de active producătoare de venit, închiriate către aproximativ 685 de companii naționale și multinaționale. În România, compania Globalworth este prezentă în Bucureşti, Timişoara, Constanţa şi Piteşti, în timp ce, în Polonia, proprietăţile sale se regăsesc în Varşovia, Wroclaw, Lodz, Cracovia, Gdansk şi Katowice.