Light Dark

Piața imobiliară încotro? Specialiștii prezenți în cadrul evenimentului din Timișoara au răspuns la aceste întrebări, în cadrul evenimentului Imobiliare.ro Hub.

Peste 200 de agenți imobiliari și dezvoltatori au participat, ieri, 23 martie, la evenimentul Imobiliare Hub din Timișoara, eveniment dedicat comunității de profesioniști din imobiliare. Au fost dezbătute provocările actuale ale pieței imobiliare și a fost analizat modul în care evoluează domeniul real estate din zona de vest.

După deschiderea echipei imobiliare.ro, în care a fost expusă viziunea despre imobiliarele din România, au fost prezentate o serie de concluzii, bazate pe datele statistice oferite de Market 360 – platforma de Business Inteligence a imobiliare.ro.

– Cererea de proprietăți imobiliare de vânzare indică o scădere în ultima perioadă, însă nu putem vorbi de o piață imobiliară în scădere, deoarece oferta a continuat sa se diminueze, iar prețurile au continuat să crească
– Datorită contextului actual, considerăm că nu vom vedea modificări importante de prețuri pe termen scurt sau pe termen mediu, însă ne putem aștepta la o incetinire a ritmului de vânzare și o scădere a numărului de tranzacții
– În piața proiectelor rezidențiale noi, este posibil să continue creșterea prețurilor, în special în cazul proiectelor nedemarate, datorită creșterii prețurilor de execuție.

În cadrul evenimentului a fost expusă și perspectiva autorităților locale. Ruben Lațcău, viceprimarul Timișoarei a punctat în cadrul evenimentului dorința autorităților spre o colaborare cu mediul de afaceri și investitorii, importanța proiectelor de investiții și necesitatea elaborării unui PUG strategic. „Vrem ca Timișoara să fie un avanpost și un exemplu de dezvoltare durabilă. (…) Vrem să fim niște lideri din toate punctele de vedere. (…) Este important atât noi ca administrație, cât și voi ca investitori să putem să găsim acel echilibru între interesele comune și interesele individuale. (…) Noi trebuie să începem să fim un reglementator activ. Ce este în mod clar și ne încurcă pe toți, este că nu avem un PUG (…) Ce am făcut în acest mandat a fost să elaborăm PUZ-uri municipale, care au ca obiectiv să reglementeze dezvoltarea pe teritorii ample”, a spus Ruben Lațcău în cadrul evenimentului.

Răzvan Ionescu (Imobiliare.ro), Didier Balcaen (Speedwell), Marius Șchiopotă (Hitch&Mosher), Toni Ehling (Wallberg), Eugen Encuțescu (Eugen Estate) și Cătălin Priscorniță fondatorul și CEO Blitz.

Participanții au asistat și la un trainig de discuții moderat de Răzvan Ionescu, din partea Imobiliare.ro cu o temă ft interesantă – Piața imobiliară în vremuri incerte?  – o întrebare la care au răspuns invitații panelului evenimentului. Au fost prezenți liderii imobiliari din zona de Vest, între care: Didier Balcaen CEO și CO-Fondator Speedwell, Marius Șchiopotă co-fondator și Managing Partner Hitch&Mosher, Toni Ehling din partea dezvoltatorului Wallberg, Eugen Encuțescu din partea Eugen Estate și Cătălin Priscorniță fondatorul și CEO Blitz.

Principalele puncte atinse de speakerii din cadrul panelulului, s-au axat în jurul ideii de adaptare într-o manieră pozitivă la situațiile nefavorabile din piață. A fost subliniată importanța creativității, în domeniul care traversează de zeci de ani diferite etape istorice și capacitatea profesioniștilor (agenților imobiliari) de a fi pe deplin prezenți, conștienți de locul în care ne aflăm și ce facem, și nu copleșiți de ceea ce se întâmplă în jurul nostru. De asemenea s-a pus accent pe importanța focusării pe clienți, pe integrare și colaborare.

În această lună, evenimentele Imobiliare.ro Hub continuă în Cluj Napoca (Hotel Golden Tulip Ana Dome), în data de 29 martie și în 30 martie, la Oradea (Hotel Double Tree by Hilton).