Imobiliare.ro achiziționează DSA Advisor, unul dintre cei mai importanți brokeri de credite din România

Imobiliare.ro, principala platformă digitală imobiliară din România, parte a Grupului elvețian Ringier din 2015, achiziționează DSA Advisor, unul dintre cei mai importanți brokeri de credite din țară. Tranzacția este o etapă strategică pentru Imobiliare.ro, având ca obiectiv diversificarea portofoliului prin adăugarea de servicii financiare destinate vânzării propietăților imobiliare. DSA Advisor își propune să accelereze dezvoltarea printr-o transformare digitală sub umbrela Imobiliare.ro. 

DSA Advisor a dovedit o performanță puternică în ultimii ani, dublându-și volumul de credite intermediate în 2021. Bazându-se pe sinergii puternice cu Imobiliare.ro, DSA Advisor intenționează să accelereze extinderea afacerii sale la nivel național, să eficientizeze procesele operaționale și digitale, să crească numărul de parteneri și să concentreze toate eforturile pentru a oferi cele mai bune servicii și experiență clienților din piață. Noua unitate de servicii financiare va fi promovată sub brandul Imobiliare.ro, principala platformă de servicii imobiliare online din România pentru a stimula notorietatea și creșterea cotei de piață.

Divizia de servicii financiare a Imobiliare.ro va fi organizată într-o companie nouă și va fi condusă antreprenorial de Răzvan Greciuc și Doru Iliescu, co-fondatori și Managing Partners ai DSA Advisor, împreună cu Dan Niculae, Head of New Business la Imobiliare.ro. Noua divizie va fi dezvoltată în strânsă colaborare cu Dan Puică, CEO al Imobiliare.ro. Echipa de management va folosi activele strategice oferite de Imobiliare.ro pentru a crea plus-valoare, atât pentru cumpărătorii de proprietăți, dar și pentru vânzători, unitățile bancare românești și partenerii financiari.

 „Suntem încrezători în perspectivele de creștere a pieței din România. Am muncit din greu pentru a finaliza cu succes această tranzacție și suntem încântați să ne extindem activele digitale în România. Alături de serviciile pe care le oferim deja pe piața locurilor de muncă și pe cea imobiliară, avem acum capacitatea de a juca un rol major pe piața creditelor ipotecare pentru a le permite consumatorilor să aibă o mai bună înțelegere și acces la servicii de calitate”, spune Mihnea Vasiliu, CEO Ringier România.

„Scopul nostru este să creăm cele mai bune soluții de finanțare imobiliară din România, asigurând o continuitate firească a serviciilor noastre digitale de achiziție, vânzare și închiriere de proprietăți oferite de Imobiliare.ro. Intenționăm să ne extindem și să dezvoltăm portofoliul nostru de active digitale din domeniul imobiliar având o strânsă legătură cu nevoile pieței pentru a oferi mai multă valoare cumpărătorilor, vânzătorilor și partenerilor noștri de finanțare din întreaga țară”, explică Dan Puica, CEO Imobiliare.ro.

„Este un pas important în călătoria business-ului nostru, aducând mai mult de un deceniu de experiență la un nivel cu totul nou de creștere și oportunități. Unul dintre obiectivele noastre principale este acela de a veni mai aproape de clienți printr-o proximitate mai mare față de serviciile imobiliare digitale, astfel încât împreună cu extinderea rețelei noastre și parteneriatele strânse cu băncile, să putem oferi cele mai bune soluții financiare end-to-end din piață. Suntem foarte încrezători că apartenența noastră la grupul Ringier România va avea un impactul decisiv în dezvoltarea serviciilor noastre pentru piața imobiliară dar și pentru orice nevoi financiare”, a declarat Răzvan Greciuc, Managing Partner, DSA Advisor.

Despre DSA Advisor

Fondată în 2009, DSA Advisor are o experiență solidă ca agenție de vânzări directe în servicii bancare și financiare. Compania administrează un portofoliu de 34 de parteneri financiari, inclusiv 17 bănci din România, dar și IFN-uri și companii de leasing. DSA Advisor administrează o rețea activă de peste 100 de brokeri, care operează în prezent în principal în București.

Despre Imobiliare.ro

Lansată în 2000, Imobiliare.ro este principala platformă digitală imobiliară din România, cu peste 2 milioane de vizitatori unici lunar. Imobiliare.ro oferă servicii digitale pentru agenții, dezvoltatori, cumpărători și vânzători, incluzând listarea și promovarea proprietăților, precum și servicii de evaluare a prețurilor și analize de date ale pieței imobiliare.

Despre Ringier România

Fondată în 1992, Ringier România este un player principal digital și de media pe piața locală. Ringier România este reprezentantul local oficial al celei mai mari companii media elvețiene care operează la nivel internațional, Ringier AG, renumită pentru producerea de conținut de înaltă calitate de peste 180 de ani. Portofoliul Ringier România include platforme digitale de top precum Imobiliare.ro, eJobs, imoradar24, jobradar24 și unele dintre cele mai emblematice titluri din media locală precum: Libertatea, GSP, ELLE, Viva!, Unica și Avantaje.

Citește și: De ce este creativitatea importantă în business? Cum s-au reinventat afacerile după pandemie? Întrebările la care liderii de piață din România sunt provocați să răspundă într-un dialog sincer și autentic la Imobiliare Hub

Citește și: Câte imobile s-au vândut în România în luna aprilie?

Jurnalist cu aproape 10 ani experiență în media. A publicat articole și interviuri în revista Danube Connects, Carpatair Magazine, iar mai târziu a practicat jurnalismul de televiziune în cadrul postului Digi24 din Timișoara. Activitatea sa în Imobiliare.ro este axată pe subiecte de interes pentru specialiștii din real estate și construcții, știri și analize de piață menite să ofere informații semnificative în piața imobiliară din România. (Contact: [email protected])