Light Dark

Asociația Profesională a Agenților Imobiliari din România, cu suportul agenților imobiliari, și mai mulți parteneri, sprijină refugiații din Ucraina.

În contextul războiului din Ucraina și mai ales a situației refugiaților ajunși în România, Asociația Profesională a Agenților Imobiliari din România (APAIR) cu suportul agenților imobiliari și mai mulți parteneri, sprijină refugiații oferind GRATUIT:

– cazare în hoteluri de 2 si 3 stele și apartamente oferite de proprietari (proprietăți facilitate prin intermediul agenților imobiliari sau direct de la particulari);
– mâncare caldă celor cazați (două mese pe zi)
– acomodare, adică suport cu transportul, facilitând inclusiv acces ușor catre autorități pentru cei care au nevoie de documente sau alte informații.

Echipa voluntarilor APAIR este formată atât din agenți imobiliari, cât și din agenți neafiliați APAIR sau voluntari externi domeniului imobiliar.

“Avem o structură organizatorică bine definită și fiecare responsabil are deja formată echipa sa proprie. Avem colegi de breaslă care au mers noaptea la Isaccea să aducă refugiați în București, colegi care se ocupă de preluarea lor și plasarea acestora la unitățile locative disponibile pentru cazare; alți colegi care au făcut demersuri la Ambasada Ucrainei pentru a oferi suportul și asistența de care oamenii au nevoie. O altă echipă se ocupă de identificarea și verificarea proprietăților pentru închiriere; colegi care se ocupă de solicitările din partea refugiaților și prelucrarea acestora; colegi care se ocupă de partea de comunicare, preluare apeluri, livrare mâncare, responsabil pentru donații/sponsorizări, traduceri, absolut tot ce este nevoie pentru a ajuta,” povestește David Grigorescu, coordonatorul campaniei.

Potrivit datelor, până în acest moment peste 140 refugiați au primit cazare și mâncare.

“Este incredibilă mobilizarea clienților lor care au oferit inclusiv proprietăți pentru refugiați sau aport financiar. Însă cele mai incredibile sunt poveștile oamenilor și momentele în care avem punctual o nevoie minoră, dar urgentă. Un medicament care trebuie cumpărat și dus unui refugiat, lapte praf pentru un copil, un cărucior pentru bebeluș … . Aici apare provocarea majoră. Și începem cu mesajele pe grupurile de WhatsApp, telefoane, etc. Atunci se vede cât de uniți suntem, cât de implicați sunt colegii noștri. Își lasă vizionările și întâlnirile, lasă treburile personale, lasă orice altceva și preiau aceste taskuri. Și atenție, vorbim aici de oameni din breaslă, de oameni din domeniile conexe, de oameni care pur și simplu nu au nicio legătură cu domeniul dar cumva au aflat de acțiunea această și s-au unit,” spune David Grigorescu.

În același timp, Asociatia Profesională a Agenților Imobiliari din România (APAIR) face apel către agenții imobiliari, pe care îi încurajează să se alăture campaniei de ajutorare.

“Facem apel la întreaga breaslă a agenților imobiliari de a ne uni pentru a oferi ajutor refugiaților din Ucraina, fie sub forma unei contribuții financiare, fie sub formă de voluntariat, ori prin încurajarea clienților lor care au proprietăți în care pot fi găzduiți refugiații. În acest moment cel mai mult avem nevoie de donații și de spații locative în București. Prin București trec cei mai mulți refugiați care sunt în tranzit. Sunt speriați, dezorientați și au nevoie de sprijin pe mai multe direcții. Este cel mai bun moment ca noi, agenții imobiliari, să ne unim și să folosim resursele și cunoștințele noastre în domeniu pentru a putea ajuta cât mai multe familii de refugiați. Suntem cei mai fini cunoscători ai domeniului de Real Estate și putem fi mult mai eficienți față de orice altă breaslă când vine vorba de spații locative,” Presedintele APAIR, Toma Filipovici

Cum poți ajuta:

Pentru informații despre campanie accesați acest link.

Persoanele care doresc să contribuie cu proprietăți disponibile spre închiriere (termen scurt și mediu), pot completa urmatorul formular.

Persoanele care cunosc refugiați din Ucraina care au nevoie de cazare (tranzit, perioade scurte și medii), pot completa urmatorul formular.

Pentru donații/sponsorizări, conturile APAIR deschise special pentru această campania sunt urmatoarele:
– RO23BTRLRONCRT00T0717903 (cont deschis în RON, titular APAIR)
– RO35BTRLEURCRT00T0717902 (cont deschis în EURO, titular APAIR)
– RO75BTRLUSDCRT00T0717902 (cont deschis în USD, titular APAIR)
*SWIFT: BTRLRO22