Dezvoltatorul Alesonor a obținut PUZ-ul pentru proiectul Amber Forest, prima suburbie verde din România.
Amber Forest va cuprinde peste 500 de vile verzi și 200 de apartamente verzi. Proiectul va fi dezvoltat în nordul Bucureștiului, în Tunari, pe un teren cu o suprafață de 31 de hectare, cu 15% din suprafață construită.
Acesta va avea, totodată, deschidere de aproape 1 kilometru la Pădurea Băneasa.
Dezvoltatorul își propune ca prima suburbie verde să includă infrastructură completă, școală, grădiniță și afterschool, terenuri și săli de sport, piste de alergare și pentru biciclete, SPA și sală de fitness, supermarket, piață, brutărie, restaurante, cafenea, farmacie, policlinică și spațiu de co-working cu săli de conferințe.
În plus, peste 5,3 hectare vor fi alocate pentru parcuri și spații verzi. Mai mult, dezvoltatorul își propune să planteze peste 75.000 de copaci și de arbuști în interiorul suburbiei.
“O comunitate completă îți oferă oportunitatea să ai relații echilibrate cu familia, prietenii, vecini care împărtășesc aceleași valori și cu care poți petrece timpul liber pe terenurile de sport sau în parc cu copiii”, a declarat Alex Skouras, Managing Partner Alesonor.
“Ne bucurăm că putem oferi posibilitatea unui nou stil de viață într-o comunitate completă, unui număr cât mai mare de familii”, a mai adăugat el.
Investiția în Amber Forest este estimată la 110 milioane de euro.
Acesta nu este primul proiect verde lansat de Alesonor. Dezvoltatorul, cu 18 ani de activitate la piața imobiliară, a construit și complexul rezidențial Amber Gardens, primul din România cu vile verzi de lux, care au la bază principiile designului bioclimatic și aplică standarde energetice performante. Și acest proiect a fost dezvoltat tot în Tunari.
Alesonor a mai dezvoltat și alte proiecte rezidențiale în București, precum Clover Residence, Magnolia Residence sau Almond Tree Residence. Dezvoltatorul investește inclusiv în proiecte comerciale și industriale.
Citește și: Topul județelor unde s-au vândut cele mai multe imobile în februarie
Citește și: Peste 2.500 de autorizații de construire, eliberate în ianuarie. Avans important față de 2020