România, printre statele membre ale UE cu cele mai mari creșteri la nivelul lucrărilor de construcții

România se numără printre statele membre ale Uniunii Europene (UE) în care s-au înregistrat unele dintre cele mai mari creșteri la nivelul lucrărilor de construcții în luna iulie, comparativ cu perioada similară a anului trecut.  

Potrivit datelor publicate de biroul de statistică Eurostat, un avans cu 0,9% s-a înregistrat în luna iulie în privința lucrărilor de construcții de la nivelul UE comparativ cu iulie 2022.

În rândul statelor membre pentru care au fost disponibile date, cele mai mari creșteri anuale au putut fi observate în Slovenia (+17,6%), România (+15,8%) și în Belgia (+8,2%).

La polul opus, scăderi au apărut în Finlanda (-5,9%), Suedia (-4,7%), Cehia (-2,2%) și Bulgaria (-1,7%).

Tot în iulie, dar de această dată comparativ cu luna anterioară, cel mai semnificativ avans s-a putut observa în cazul Ungariei, cu 8,4%, iar cele mai importante scăderi au apărut în Slovenia (-6,5%) și în Cehia (-3,7%).

În cazul țării noastre la nivelul lucrărilor de construcții a fost înregistrată o creștere cu 1,5% în iulie, după un avans cu 2,8% luna precedentă.

Jurnalist cu 12 ani de experiență în presă online, media și comunicare, care s-a alăturat echipei Imobiliare.ro în 2017. Activitatea sa este orientată pe segmentul B2B, concentrându-se pe subiecte de interes pentru specialiștii din real estate și construcții, știri, analize și proiecte editoriale menite să evidențieze realitatea de la nivelul pieței. (Contact: [email protected])