Light Dark

Prime Kapital și-a anunțat intenția de a intra pe piața rezidențială, prin proiectul Avalon Estate, în vara anului 2018. Iată care este stadiul proiectului la ora actuală.

avalon estate

Dezvoltatorul a primit autorizația de construire pentru Avalon Estate, primul său proiect rezidențial de pe piața din România, pe parcursul anului 2020.

Ansamblul bazat pe conceptul de gated community ar urma să se extindă pe mai bine de 8 hectare și să cuprindă, la finalizare, 746 de locuințe – vile, townhouse-uri, dar și apartamente, toate situate la doi pași de zona de birouri din Pipera, unul dintre principalii poli de business ai Capitalei.

Situația generată de răspândirea noului coronavirus a încetinit, pe moment, planurile dezvoltatorului. “Lucrările de construire la Avalon Estate vor începe spre finalul anului acesta, termenul de începere a lucrărilor fiind amânat pentru a ne asigura că înțelegem și suntem pregătiți pentru limitările pe care ni le impune pandemia COVID-19”, a declarat Maggie Kitshoff, Residential&Office Managing Director Prime Kapital.

“Planurile noastre vizau începerea lucrărilor în luna martie, însă a trebuit să le amânăm din cauza crizei actuale și a efectelor sale asupra productivității”, a mai explicat Kitshoff.

ansamblul avalon estate

Avalon Estate ar urma să cuprindă, printre altele, un parc, un club privat cu piscină și un restaurant. Lucrările de construire a clubului, cele pentru amenajarea zonei lacului din apropiere și a unei mari părți a parcului central vor începe în ultimul trimestru din 2020, ca partea a primei faze.

Vânzările pentru locuințele din cadrul proiectului au ajuns deja în faza a doua, dezvoltatorul punând în vânzare 100 de noi unități.

În același timp, lucrările continuă pentru Marmura Residence, un alt proiect Prime Kapital aflat în construcție în cartierul Bucureștii Noi din Capitală. Și aici au fost scoase la vânzare, tot acum, noi unități.

Prime Kapital are în plan și dezvoltarea unui proiect de regenerare urbană de anvergură în Iași, numit Silk District. Pentru acesta, compania a obținut la Gala Profesioniștilor în Imobiliare trofeul pentru “Cel mai bun concept nou 2019”. Lista completă a câștigătorilor poate fi consultată aici.

Citește și: S-a „îmbolnăvit” piața rezidențială? Adevăratul impact al COVID-19 în tranzacții și prețuri. Ce trebuie să știi despre cerere, ofertă și așteptările băncilor

Citește și: Câte imobile s-au vândut luna trecută? București, Ilfov și Cluj, în fruntea clasamentului – DATE OFICIALE

Citește și: 60% dintre corporatiștii din București și Cluj au încă biroul în sufragerie. Când se întorc la sediu?