Start-up rezidențial fondat de două antreprenoare

Laura Baciu și Atena Boca, fiecare cu 10 ani de experiență în real-estate, lansează The Estate, companie de management pentru proprietățile rezidențiale închiriate.

rsz_atena_boca_si_laura_baciu_the_estateThe Estate este un start-up lansat de două tinere antreprenoare – Laura Baciu și Atena Boca, fiecare cu 10 ani de experiență în real-estate, dintre care jumătate petrecuți la  compania de consultanță Colliers International.

După ce au vândut peste 650 de apartamente în complexuri rezidențiale precum Asmita Gardens, Green Lake, Central Park sau Carol Residence, cele două antreprenoare au identificat o nouă nevoie pe piața de real-estate: preluarea grijilor pentru proprietarii care nu au timp sau nu doresc să se ocupe de locuințele închiriate.

Costul lunar pentru managementul unui apartament este de 10% din chiria lunară sau minimum 50 euro/ lună + TVA. Un consultant în property management gestionează contractul de închiriere, păstrează permanent relația cu chiriașul, dar şi cu proprietarul și se asigură că sunt plătite la timp chiria și utilitățile, dar în acelaşi timp îl ajută pe chiriaş să repare orice problemă apare în apartament, preluând orice întrebare sau nevoie.

În general, la serviciile de management al proprietății apelează proprietari care percep chirii lunare peste medie, cuprinse între 500 și 2000 euro, pentru apartamente situate în zonele centrale și semicentrale ale Bucureștiului.

 ”Ideea de a deschide un start-up specializat în property management exclusiv pentru rezidențial a venit din discuțiile cu clienții cărora le-am vândut apartamente de-a lungul timpului. Mulți acuzau lipsa de timp pentru a se ocupa de chiriași și de problemele pe care trebuie să le rezolvi atunci când ești proprietar. De la țevi sparte sau incidente casnice, la clauzele din contracte și verificarea plăților. Așa s-a născut The Estate, din dorinţa de a le veni în ajutor. Aveam deja o bază solidă de clienţi care ne cunoşteau, apreciau munca noastră şi aveau încredere în serviciile pe care le ofeream şi, în acelaşi timp, cunoşteam foarte bine piaţa”, declară Atena Boca, cofondator The Estate.

”Preluăm integral sarcinile proprietarului și tratăm fiecare apartament ca și cum ar fi al nostru, încercând să reducem la minimum orice riscuri care pot apărea în timpul închirierii. Asta înseamnă să alegem cu grijă chiriașul, să fim atenți la clauzele contractuale și să agreăm împreună o colaborare benefică pentru toate părțile implicate – proprietar și chiriaș. În același timp, chiriașul beneficiază la rândul său de un serviciu inovator. Pentru orice problemă ar avea în apartament, prevăzută sau neprevăzută, beneficiază de asistență rapidă și de o soluţionare eficientă”, spune Laura Baciu, cofondator The Estate.

 Ca serviciu secundar, The Estate oferă clienților săi asistență atunci când aceștia au nevoie să găsească un nou chiriaș pentru proprietățile lor.