Sud Rezidențial întră în etapa a doua a construcțiilor în Metalurgiei Park Residence, din capitală

Cel mai mare dezvoltator din zona de sud a Bucureștiului anunță că în faza a doua se vor construi 5000 noi unități locative. Dezvoltarea se întinde pe o suprafață de 20 de hectare de teren.

Noile blocuri ce urmează să fie construite vor avea un regim mai mare de înălțime, cuprins intre P+8 și maxim P+12 etaje, iar parcările oferite vor fi atât supraterane cât și subterane. Pentru această etapă investitorii au achiziționat terenul și au început demersurile, potrivit informațiilor transmise. De asemenea compania SudRezidențial anunță că alți noi investitori și-au anunțat prezenta și vor investi sume considerabile pentru edificarea atât a imobilelor de locuințe, cât și a unor zone de retail, școli, grădinițe, zone comerciale, parcuri, zone de agrement și wellness.

“Faza a II – a se va desfășura pe o suprafață generoasa de 20 de hectare de teren și este estimat un număr suplimentar de 5000 noi unități locative din cele mai diverse, deoarece mai mulți investitori au achiziționat terenul, iar lucrările de construire vor începe în această vară. Nume deja consacrate în prima fază a acestui proiect, precum: Viva Residence, Brown Residence, Galaxy Residence, Galaxy Plus Residence, Venus Residence, Top House Residence, Primera Residence, Athos Residence au inițiat demersurile pentru începerea lucrărilor de edificare”, se arată în comunicatul de presă.

Kaufland România va crea o zona importantă de retail pe o suprafață de 2,5 hectare de teren, învecinată cu Lidl România, și tot aici vor exista mai multe zone de shopping pentru a crea o esplanadă comercială. De asemenea Parcul Tudor Arghezi, inițiat de către Primăria Sectorului 4 al Capitalei, se va afla chiar lângă noile proiecte rezidențiale, fiind unul dintre cele mai mari noi parcuri din București, urmând a fi dezvoltat pe o suprafață de aproximativ 3 hectare.

SudRezidential este primul parc rezidențial din Romania în care, de la momentul inițierii proiectului, în anul 2016, peste 5000 de apartamente au fost finalizare și livrate către cumpărători. Valoarea cumulată a investițiilor dezvoltatorilor imobiliari depășește, la ora actuală, suma de 350 milioane euro.

Jurnalist cu aproape 10 ani experiență în media. A publicat articole și interviuri în revista Danube Connects, Carpatair Magazine, iar mai târziu a practicat jurnalismul de televiziune în cadrul postului Digi24 din Timișoara. Activitatea sa în Imobiliare.ro este axată pe subiecte de interes pentru specialiștii din real estate și construcții, știri și analize de piață menite să ofere informații semnificative în piața imobiliară din România. (Contact: [email protected])