Light Dark

În capitală a avut loc o inversare de poziții în clasamentul cartierelor bucureștene cu cele mai mari prețuri pe mp, în trimestrul II al acestui an. Primul loc în clasament este ocupat de zona Herăstrău – Nordului.

În urma variațiilor de preț ce au avut loc trimestrul trecut, în clasamentul cartierelor bucureștene cu cele mai scumpe apartamente, format din aceleași zone exclusiviste din nordul și centrul Capitalei, a avut loc o modificare de poziții, pe parcursul trimestrului II al anului 2021. DESCARCĂ AICI RAPORTUL

Potrivit datelor cuprinse în cel mai nou raport de piață realizat de Imobiliare.ro utilizând platforma specializată Analize Imobiliare, pe primul loc în top a trecut zona Herăstrău – Nordului (unde prețurile s-au diminuat cu 0,9%, până la 2.710 de euro pe metru pătrat), aceasta surclasând Kiseleff – Aviatorilor (unde a avut loc o scădere de 6,6%, până la 2.630 de euro pe metru pătrat util). Următoarele locuri sunt ocupate tot de Dorobanți – Floreasca (cu un plus de 4,5%, până la 2.390 de euro pe metru pătrat), Aviației (+1,5%, până la 2.210 euro pe metru pătrat) și Dacia – Eminescu (unde pretențiile vânzătorilor s-au majorat cu 4,4%, până la 2.070 de euro pe metru pătrat).

În București, ultimul trimestru a adus o creștere cu aproape 4% a prețurilor. Chiar și în aceste condiții, sumele cerute de proprietari și dezvoltatori pentru unitățile listate pe piață se mențin la un nivel cu 5,7% mai ridicat decât în anul trecut și au înregistrat un avans cu 40,8% în ultimii cinci ani.

În urma evoluțiilor consemnate în al doilea trimestru din 2021, în prima jumătate a clasamentului național în funcție de prețurile apartamentelor (noi și vechi) au survenit anumite modificări de poziții. Astfel, Cluj-Napoca ocupă în continuare primul loc în top (cu o medie de 1.890 de euro pe metru pătrat util), la o distanță detașată de București (cu 1.540 de euro pe metru pătrat), cele două orașe fiind urmate de Constanța și Brașov (ambele cu 1.320 de euro pe metru pătrat), care au surclasat Timișoara (1.310 de euro pe metru pătrat).

Citește și: RAPORT ANALIZE IMOBILIARE: piața rezidențială a revenit pe un trend clar ascendent în T2 2021