Light Dark

SIF Banat-Crișana a preluat 99.92% din acțiunile sud-coreenilor care dețin platforma Doosan IMGB aflată în cartierul Berceni din București. Valoarea tranzacției este estimată la circa 40 de milioane de euro.

Plaforma Doosan IMGB are o suprafață de 540.000 de mp și este localizată în sectorul 4 spre ieșirea din București către comuna Berceni, în imediata vecinătate a stațiilor de metrou Dimitrie Leonida și Berceni, zonă care s-a dezvoltat masiv în ultimii ani pe segmentul rezidențial.

Acesta este cel mai mare teren tranzacționat în ultimii 10 ani în România, exceptându-le pe cele agricole, potrivit consultanților Crosspoint Real Estate care au intermediat întreg procesul, alături de reprezentanții casei de avocatură Biriș Goran, potrivit Economica. Se așteaptă acum obținerea acordului de la Consiliul Concurenței.

IMGB, Întreprinderea de Mașini Grele București, a fost înființată în 1963 și a produs piese turnate și forjate pentru generarea energiei hidroelectrice, industria nucleară, pentru industria navală, dar și echipamente metalurgice. Aceasta a fost cumpărată în 1998 cu 10 milioane de dolari de compania norvegiană Kvaerner și preluată, în 2006, de Doosan pentru 26 de milioane de dolari, potrivit Profit.ro. Anunțul privind întreruperea activității subsidiarei din România a concernului sud-coreean a venit la sfârșitul anului trecut.

Citește și: Top 10 județe unde s-au vândut cele mai multe imobile luna trecută

Citește și: Cea mai mare tranzacție de birouri încheiată vreodată pe piața din România a fost finalizată. „Este un mesaj foarte puternic pentru investitori”

Citește și: Peste 4.000 de autorizații, eliberate pentru clădiri rezidențiale în luna iulie