Light Dark

2018 a fost anul în care Prime Kapital, investitor și dezvoltator imobiliar cu un portofoliu consistent de spații comerciale ce include proprietăți și proiecte aflate în construcție în centrul și estul Europei, a lansat propria divizie rezidențială și a anunțat primele sale două proiecte din România dedicate acestui segment, ambele urmând să fie localizate în București. Aflăm ce i-a motivat pe reprezentanții companiei să intre pe piața rezidențială locală, dar și care sunt perspectivele dezvoltatorului cu privire la evoluția acesteia în 2019 de la Maggie Kitshoff, Director Residential în cadrul Prime Kapital.

Maggie Kitshoff director residential prime kapital

“Lipsa unor proiecte rezidențiale de calitate, în ciuda cererii de pe piață, a reprezentat, pentru noi, o oportunitate. Obiectivul nostru este acela de a poziționa Prime Kapital ca dezvoltator rezidențial de top în România, de a schimba percepția asupra proiectelor rezidențiale și de a crește standardele de piață”, ne-a declarat Maggie Kitshoff.

“Planul nostru este, de asemenea, să construim un brand rezidențial 100% transparent, sinonim cu un nivel ridicat al calității și asociat cu un raport calitate-preț foarte bun”, a mai explicat aceasta, menționând, totodată, că pe parcursul anului viitor atenția companiei va fi concentrată pe cele două ansambluri anunțate în 2018 – Avalon Estate și Marmura Residence, urmărind constant și “oportunitățile de dezvoltare pentru proiecte rezidențiale viitoare, atât în București, cât și în orașe mari din România”.

Primele locuințe din Avalon Estate, disponibile și rezervate în proporție de 70%

Avalon Estate a fost primul proiect rezidențial anunțat de Prime Kapital pe piața locală, dezvoltatorul promițând astfel construcția celui mai mare ansamblu integrat din București. Acesta se adresează, în special, familiilor cu copii, cuplurilor și tinerilor profesioniști, și va cuprinde 733 de unități, de la vile la townhouse-uri și apartamente.

Proiectul urmează să fie amplasat pe un teren de peste 8 hectare situat la doi pași de zona de birouri a unuia dintre principalii poli de business din Capitală – Pipera.

Potrivit reprezentanților Prime Kapital, la ora actuală, 70% dintre primele 39 de locuințe disponibile în cadrul său au fost deja rezervate. Primele unități vor fi finalizate în 2020.

Avalon estate ansamblu rezidential bucuresti
Foto: Ansamblu rezidențial Avalon Estate

“Lucrările au început deja să avanseze în ceea ce privește Avalon Estate. Ne-am asumat angajamentul de a dezvolta un proiect integrat, unitar din punct de vedere al designului și al arhitecturii peisagistice”, ne-a explicat Maggie Kitshoff.

ansamblu rezidential prime kapital avalon estate
Foto: Avalon Estate, proiectul Prime Kapital din nordul Bucureștiului

“Un prim plan în această direcție îl reprezintă finalizarea primei etape de amenajare a parcului central și a zonei verzi de pe malul lacului, prin plantarea a 150 de arbori pentru ca primii proprietari să se poată bucura de o comunitate integrată, bogată în spații verzi”, a mai adăugat aceasta, menționând, totodată, că în proiect sunt incluse 2 hectare de spații verzi dedicate rezidenților.

Avalon Estate va cuprinde, de asemenea, facilități de fitness, o piscină exterioară de mari dimensiuni, un restaurant și zone de joacă pentru copii și va oferi servicii de securitate în regim 24/7.

Rezervările în Marmura Residence, posibile din decembrie 2018

Al doilea proiect anunțat de Prime Kapital în 2018 pe piața locală a fost Marmura Residence. Ansamblul va fi situat în zona Bucureștii Noi din Capitală, urmând să fie construit pe un teren de 1,5 hectare din apropierea stației de metrou Jiului de pe Magistrala 4 și să cuprindă 458 de unități, alături de 5.700 de mp de spații verzi și o zonă de retail și servicii de 1.700 de mp.

Marmura Residence prime kapital
Foto: Ansamblul Marmura Residence din București

Lucrările de construcții vor fi demarate în 2019 și primele unități vor fi finalizate în 2020, iar rezervările sunt, potrivit reprezentanților dezvoltatorului, posibile încă de la sfârșitul acestui an.

ansamblu rezidential bucurestii noi marmura residence
Foto: Marmura Residence din Bucureștii Noi

“Proiectul este ideal pentru tinerii profesioniști sau pentru cuplurile care caută o locuință accesibilă și modernă, la cele mai înalte standarde, într-o zonă activă și bine conectată la rețeaua de transport public”, ne-a explicat Kitshoff.

Piața rezidențială, pe traiectorie ascendentă în 2019

Maggie Kitshoff ne-a vorbit și despre așteptările sale pentru evoluția pieței pe parcursul anului viitor.

“Consider că piața imobiliară rezidențială va menține o traiectorie ascendentă, atât în București, cât și în marile orașe din România. Cu siguranță vor exista fluctuații sau momente în care evoluează mai lent, însă, pe termen lung, aceasta continuă să ofere perspective pozitive”, ne-a declarat reprezentanta Prime Kapital.

“Strategia noastră este să oferim locuințe la standarde înalte, acordând atenție specială designului, la un preț corect și credem că aceasta este o abordare sustenabilă pe termen lung”, a concluzionat Kitshoff.

Acest articol face parte din proiectul editorial Imobiliare.ro „2018 vs 2019| Evoluție, trenduri, provocări” prin care ne dorim să arătăm adevărata situație a pieței imobiliare din România, să oferim o retrospectivă a anului 2018, dar și perspectivele pentru 2019 în domeniu, așa cum sunt văzute ele prin prisma unora dintre cei mai mari jucători care activează în țara noastră.

Mentalitatea cumpărătorului se schimbă. Motivele pentru care 2019 va fi anul stabilității pe piața imobiliară și planurile Conadi pentru proiectul Arcadia Apartments Domenii

Cumpărătorul nu mai vrea doar o casă, ci sentimentul de „acasă”. Cum a evoluat piața finisajelor și care vor fi tendințele anului viitor, în opinia CEO-ului Tempini România

Ce se va întâmpla cu prețurile anul viitor și care va fi atuul dezvoltatorilor? Daniel Tudor, CEO The Concept: Vești proaste vin de la cei care nu sunt pregătiți să facă față provocărilor