Aproape 47.000 de imobile vândute, luna trecută, în România. Numărul tranzacțiilor, în creștere față de luna ianuarie

Aproape 47.000 de imobile au fost vândute, la nivel național, în luna februarie a acestui an, anunță reprezentanții Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI).

Pe parcursul lunii trecute, au fost vândute, la nivelul întregii țări, 47.261 de imobile, cu 13.987 mai multe față de luna ianuarie.

Totuși, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, când piața imobiliară traversa perioada de șoc generată de conflictul izbucnit la graniță, numărul caselor, terenurilor și apartamentelor care au făcut obiectul tranzacțiilor în luna februarie este cu 11.402 mai mic.

Aproape 8.185 de imobile au fost vândute doar în București. Capitala a fost urmată în top de județele Brașov – 2.628 și Timiș – 2.277.

Județele cu cele mai puține imobile vândute în aceeași perioadă sunt Olt – 138, Covasna – 271 și Teleorman – 303.

Numărul ipotecilor, la nivel național, în februarie 2023, a fost de 18.967, cu 2.776 mai mic față de februarie 2022. Cele mai multe operațiuni de acest gen au fost înregistrate în București, Buzău și Timiș. La polul opus se află județele Sălaj, Covasna și Harghita.

Citește și: Imobiliare.ro Hub anunță calendarul evenimentelor! Află primele detalii despre agendă

Citește și: Piața imobiliară în 2023: cum au evoluat prețurile apartamentelor în luna ianuarie?

Jurnalist cu aproape 10 ani experiență în media. A publicat articole și interviuri în revista Danube Connects, Carpatair Magazine, iar mai târziu a practicat jurnalismul de televiziune în cadrul postului Digi24 din Timișoara. Activitatea sa în Imobiliare.ro este axată pe subiecte de interes pentru specialiștii din real estate și construcții, știri și analize de piață menite să ofere informații semnificative în piața imobiliară din România. (Contact: [email protected])