Light Dark

Având în vedere perioada medie de vânzare pentru un apartament, Timișoara poate fi considerată, în momentul de față, drept cea mai activă piață pe plan național.

Timișoara rămâne o piață imobiliară stabilă, în ciuda faptului că noile condiții din real estate au extins perioada de vânzare a unei locuințe. Astfel, potrivit datelor celui mai nou raport trimestrial, timpul necesar pentru încheierea unei vânzări a crescut de la 38 de zile în trimestrul patru din 2021 la 49 de zile în perioada similară din 2022.

Pe locul doi, după Timișoara, din punct de vedere al tranzacționării unui apartament se află orașul Brașov. În acest centru regional, în perioada octombrie – decembrie 2022, o locuință a ajuns să fie tranzacționată, în medie, în 55 de zile (în creștere de la 39,5 de zile).

Capitala se află pe locul trei, aici timpul necesar pentru tranzacționarea unui apartament a fost, în intervalul octombrie-decembrie 2022, de 69 de zile, iar în trimestrul trei din 2022 a fost de 57,5 de zile. Spre comparație, în trimestrul patru din 2021, în Capitală erau necesare 59 de zile pentru încheierea unei tranzacții.

Constanța, respectiv, Cluj-Napoca se poziționează pe ultimele locuri, analiștii imobiliari subliniind faptul că raportat la perioada similară a anului anterior, toate centrele regionale analizate au consemnat creșteri ale perioadei de vânzare.

Cu toate că se află pe locul cinci în clasament, orașul Cluj Napoca înregistrează o creștere semnificativă a perioadei de vânzare pe segmentul apartamentelor, față de aceeași perioadă a anului trecut. Noul indicator arată că în Cluj-Napoca perioada de tranzacționare a ajuns la 102 zile (față de 84,5 zile în perioada similară din 2021).

În Constanța, acest indicator a crescut ușor, de la 64 (în T4 2021) la 71 de zile, în trimestrul patru al anului 2022.

Citește și: Piața imobiliară în 2023: cum au evoluat prețurile apartamentelor în luna ianuarie?

Citește și: Imobiliare.ro Hub anunță calendarul evenimentelor! Află primele detalii despre agendă