Locuințele premium din zona Pipera intră în atenția străinilor

80% dintre cumpărătorii locuințelor din prima fază a proiectului rezidențial Bonton Luxury Villas din Pipera sunt străini. Proiectul se află în faza a doua de dezvoltare, care cuprinde 30 de vile, aflate în stadiul de finalizare.

Analiza realizată de City Garden Residence, dezvoltatorul proiectului Bonton Luxury Villas din Pipera, arată că 80% dintre cumpărătorii primei faze sunt străini, în timp ce doar 20% sunt români. De asemenea, ponderea cumpărătorilor finali versus investitori este de 70% – 30%.

În acest context, dezvoltatorul City Garden Residence a vândut majoritatea primelor 36 de vile ale proiectului Bonton Luxury Villas către cumpărători străini. Aceștia au achiziționat locuințele la prețuri pornind de la 400.000 de euro + TVA, ceea ce înseamnă un preț pe metru pătrat util de circa 1.365 euro, mai mic comparativ cu celelalte capitale europene. Vilele ansamblului au suprafețe utile între 293 – 327 mp și beneficiaza de până la 7 camere spațioase, 2 sau 3 terase, grădină proprie și finisaje premium. Circa o treime dintre cumpărători au optat pentru lift interior, o dotare exclusivistă pe care dezvoltatorul o pune la dispoziție.

Având în vedere un nivel mediu al chiriei din zonă situat între 3.000 – 4.000 de euro și un buget suplimentar pentru amenajări, investitorii pot beneficia de un randament anual de aproximativ 8%, ceea ce depășește media pieței.

„Piața imobiliară de lux din capitală a cunoscut o evoluție semnificativă în ultimii ani, stimulată de creșterea cererii, diversificarea proiectelor și de randamentele oferite. Piața este atractivă pentru cumpărătorii străini, deoarece prețurile locuințelor încă nu s-au aliniat la nivelul altor capitale europene, fiind mult mai accesibile. Prețurile materialelor de construcție s-au majorat cu peste 50% de la începerea lucrărilor, ceea ce va determina o creștere a prețurilor locuințelor din faza a doua”, afirmă Andrei Cantaragiu, CEO City Garden Residence.

Ansamblul rezidențial Bonton Luxury Villas este alcătuit din 66 de vile de lux, cu dotări moderne și facilități integrate – club privat cu piscină și sală de sport. În prezent, proiectul se află în faza a doua de dezvoltare, care cuprinde 30 de vile. Acesta sunt deja construite, aflându-se în stadiul de finisaj. Termenul pentru finalizarea lucrărilor de construcție este programat pentru acest an, iar finisajele interioare vor fi realizate în 2024. Valoarea totală a investiției în proiect este de peste 19 milioane de euro. Prețul unei vile în faza a doua a proiectului încep de la 449.000 € + TVA.

Citește și: VIDEO Vlad Gheorghiu: „Vânzarea este un proces, nu un noroc”

Citește și: Se vinde primul și cel mai vechi cazino din România. Proprietatea este redusă cu 450.000 de euro

Jurnalist cu aproape 10 ani experiență în media. A publicat articole și interviuri în revista Danube Connects, Carpatair Magazine, iar mai târziu a practicat jurnalismul de televiziune în cadrul postului Digi24 din Timișoara. Activitatea sa în Imobiliare.ro este axată pe subiecte de interes pentru specialiștii din real estate și construcții, știri și analize de piață menite să ofere informații semnificative în piața imobiliară din România. (Contact: [email protected])