Light Dark

Clujul poate fi considerat un adevărat El Dorado, atunci când vine vorba despre piața imobiliară. Creșterea de până acum este cât se poate de sustenabilă, existând, în plus, toate premisele ca piața să își continue dezvoltarea pe viitor, este de părere Adrian Vasiu, Broker/Owner RE/MAX Grup de Lux. 

piata rezidentiala din cluj napoca

“Viitorul arată foarte bine. Creșterea este reală, prețul mediu de peste 1.600 de euro este real”, a declarat Adrian Vasiu în cadrul dezbaterilor de la CPI Cluj 2019. El considerată că întreaga situație este sustenabilă pe termen lung “la fel cum și o garsonieră în Hong Kong de 20 de mp care costă jumătate de milion este sustenabilă acolo”.

Broker/Owner-ul RE/MAX Grup de Lux a comparat, totodată, Bucureștiul și modul în care se extinde acesta la nivel rezidențial cu orașul Cluj-Napoca.

“În București ne extindem pe centura orașului. Avem mii și mii de apartamente care se livrează anual unde facem o oră și jumătate-două până la serviciu, în timp ce majoritatea proiectelor din Cluj sunt la 15-35 de minute de birou”, a explicat Vasiu adăugând că, pe lângă amplasarea noilor locuințe livrate pe piața locală care reprezintă un avantaj, aici și salariile sunt mai mari față de alte zone din țară. În plus, există o infuzie bună de capital în regiune.

adrian vasiu re/max grup de lux cpi cluj 2019

Inclusiv studenți din Sibiu ajung la facultate în Cluj-Napoca și rămân în oraș pentru a-și construi o carieră și pentru a-și întemeia familii.

“Nu trebuie să ne speriem de acest lucru, trebuie să ne bucurăm.(…) Clujul poate fi văzut ca un El Dorado sustenabil”, a mai spus Vasiu.

El susține, de asemenea, că la nivel local tot mai mulți cumpărători devin “smart și open”, compară foarte mult ofertele din piață și ajung la întâlnirea cu agentul imobiliar cu temele făcute.

La discuțiile din panelul dedicat liderilor locali din real estate au participat, alături de Adrian Vasiu, și Ioana Oltean (Managing Partner Napoca Imobiliare), Ioan Hosszu (Manager Habitas Imobiliare), Alexandru Burnete (Sales Representative Maurer Panoramic) și Dorel Niță (Head of Research Imobiliare.ro și coordonatorul proiectului Analize Imobiliare). Dezbaterea a fost moderată de CEO-ul Imobiliare.ro, Adrian Erimescu.

Circa 230 de profesioniști în imobiliare – agenți, dezvoltatori și investitori, au luat parte la evenimentul CPI Cluj 2019. Caravana CPI Regional face un ultim popas anul acesta la Iași. Ne vedem pe 5 noiembrie la Palas Congress Hall. Detalii despre agenda evenimentului și speakerii invitați vor putea fi consultate, în următoarea perioadă, AICI.

Piața rezidențială din Cluj, în cifre

Potrivit celor mai noi date statistice, centralizate de Analize Imobiliare, cererea pentru proprietăți rezidențiale de vânzare a înregistrat o creștere cu 25% la nivelul Municipiului Cluj-Napoca în trimestrul III comparativ cu perioada similară din 2018. În același timp, cererea pentru proprietăți de închiriat s-a dublat față de trimestrul anterior.

Tot în trimestrul al treilea, se căutau cumpărători pentru în jur de 2.600 de proprietăților rezidențiale vechi. La acestea se adăugau 33 de proiecte rezidențiale noi cu 1.100 de apartamente la vânzare, cele mai multe dintre acestea aflându-se în diferite faze de dezvoltare. DESCARCĂ GRATUIT cea mai nouă analiză a pieței rezidențiale locale

Prețul mediu solicitat de proprietari pentru locuințele scoase la vânzare în Cluj-Napoca a ajuns în luna septembrie, conform Indicelui Imobiliare.ro, la 1.640 de euro/mp util, după o apreciere ușoară, cu 0,6%, față de sfârșitul verii. Nivelul atins se menține cu circa 7% peste cel din septembrie 2018.

preturi apartamente cluj

Pe parcursul lui 2018, s-au încheiat tranzacții de 640 de milioane de euro în Cluj-Napoca, în creștere cu 8% față de anul anterior. Din cele aproape 8.700 de tranzacții încheiate pe plan local, 5.911 au fost cu apartamente. Cele mai multe tranzacții s-au înregistrat în cartierul Mănăștur.

Mai bine de 30% dintre cumpărători au venit din alte județe, precum Maramureș, Bistrița-Năsăud, Alba, Sălaj, Mureș și Satu Mare.

#CPICluj2019: Un nou record în materie de locuințe finalizate anul acesta?

#CPICluj2019: Astronaut, doctor, IT-st? Nu, când mă fac mare, eu vreau să fiu agent imobiliar!

#CPICluj2019: Adevărata miză pentru agențiile imobiliare. Hosszu, Habitas Imobiliare: „Aici va sta viitorul”