Agenții care activează pe piața din Cluj sunt poate mai bine pregătiți ca alții, dar rămâne în continuare loc pentru perfecționare în rândul lor, fapt ce poate fi observat și prin prisma numărului destul de scăzut de tranzacții care ajung să fie încheiate, efectiv, cu sprijinul lor, este de părere Ioan Hosszu, managerul Habitas Imobiliare.
Hosszu face astfel referire la datele care arată că doar 30% dintre tranzacții sunt închise cu ajutorul unui agent imobiliar, restul de 70% fiind încheiate direct între proprietar și cumpărător, procent care rămâne neschimbat de câțiva ani la nivel național.
“Suntem concurenți, dar în aceeași barcă. Ar trebui să o facem să pară cât mai frumoasă și mai atractivă pentru cei 70% care tranzacționează între ei și nu apelează la serviciile unei agenții imobiliare”, a declarat managerul Habitas Imobiliare în cadrul dezbaterilor din panelul organizat la CPI Cluj 2019.
“Avem un target important la care ne putem adresa și aici ar trebui să lucrăm, să fim mai utili, să părem mai buni, să colaborăm pentru a atrage acei 70%. Acolo este miza cea mare, nu pe cei 30% pe care încercăm noi să îi atragem într-un fel sau altul”, a mai spus el, adăugând că acest obiectiv va fi atins când întreaga breaslă va fi mai bună. “Suntem doar suma agenților noștri”, a ținut Hosszu să puncteze.
Managerul Habitas Imobiliare consideră că, pentru a-și atinge scopul, cei care activează pe piața de real estate trebuie să elaboreze și să respecte o serie de standarde. În plus, etica în această profesie ar trebui pusă pe primul loc.
“Ce zice un client când sună la al șaptelea anunț care nu este valabil, al șaptelea care nu corespunde ca preț sau când vede un apartament la cinci agenții cu cinci prețuri diferite? În momentul în care începe să caute și vedere numărul acesta de anunțuri care nu sunt reale sau la care diferă prețul, vine la tine gata dezamăgit”, le-a spus Hosszu celor prezenți la discuțiile organizate în cadrul evenimentului CPI Cluj 2019.
Colaborarea este și ea la fel de importantă, în opinia sa. “Ar trebui să lăsăm orgoliile deoparte și să ne dăm seama că, în momentul în care o să fim o breaslă puternică și o să colaborăm, o să reușim să atragem mai mulți clienți. Cred că aici va sta viitorul”, a detaliat el.
Managerul Habitas Imobiliare a participat la discuțiile din panelul dedicat liderilor locali din real estate alături de Ioana Oltean (Managing Partner Napoca Imobiliare), Adrian Vasiu (Broker/Owner RE/MAX Grup de Lux), Alexandru Burnete (Sales Representative Maurer Panoramic) și Dorel Niță (Head of Research Imobiliare.ro și coordonatorul proiectului Analize Imobiliare). Dezbaterea a fost moderată de CEO-ul Imobiliare.ro, Adrian Erimescu.
#CPICluj2019: Astronaut, doctor, IT-st? Nu, când mă fac mare, eu vreau să fiu agent imobiliar!
#CPICluj2019: Un nou record în materie de locuințe finalizate anul acesta?
Circa 230 de agenți și dezvoltatori au luat parte la reuniunea profesioniștilor în imobiliare de pe plan local, CPI Cluj 2019. Seria CPI Regional 2019 se apropie de final, după întâlniri organizate și în Brașov, Sibiu, Timișoara, Constanța și în București pentru breasla de real estate.
Ultimul eveniment al anului se organizează pe 5 noiembrie, la Palas Congress Hall din Iași. Detalii despre agenda evenimentului și speakerii invitați vor putea fi consultate, în următoarea perioadă, AICI.
În 2019 sărbătorim 10 ani de evenimente marca CPI, prin intermediul cărora venim în sprijinul comunității cu informații de calitate, soluții, oportunități de networking, noutăți și încercăm să le oferim participanților toate instrumentele necesare creșterii business-urilor lor în real estate, dar și dezvoltării lor personale.
Anul trecut, 1.000 de profesioniști în real estate au participat la întâlnirile organizate de noi în șase dintre principalele orașe ale țării – Timișoara, București, Constanța, Brașov, Iași și Cluj-Napoca.