În ziua de astăzi, copiii nu visează să devină agenți imobiliari și nici nu realizează cât de bine pot câștiga urmând o astfel de carieră, este de părere Adrian Vasiu, Broker/Owner RE/MAX Grup de Lux și unul dintre speakerii care au luat parte la dezbaterile din panelul dedicat liderilor locali din real estate, organizat în cadrul evenimentului CPI Cluj 2019.
“Copiii când sunt mici nu își doresc să fie agenți imobiliari. Eu nu vreau să trăiesc într-o astfel de lume. Ce facem noi este o meserie nobilă, suntem mândri de ea”, a declarat Adrian Vasiu .
“Când merg pe stradă și mă văd copiii mici ieșind de la școală vreau să zică – atunci când mă fac mare vreau să fiu și eu așa. Nu vreau să își dorească să fie doar IT-ști în Cluj, vreau să își dorească să fie agenți imobiliari. Vă asigur, câștigă mai bine ca IT-știi. Este o realitate”, a completat reprezentantul RE/MAX Grup de Lux.
Vasiu a ținut, totodată, să sublinieze faptul că pentru a obține un nivel cât mai înalt de credibilitate și de profesionalism în domeniu una dintre cele mai bune soluții, până la intrarea în vigoare a unei legislații clare care să reglementeze sectorul imobiliar, poate fi considerată fără îndoială reprezentarea exclusivă.
El s-a arătat, de asemenea, convins că o legislație în domeniul imobiliar va pune în prim-plan tot ideea de exclusivitate, “așa cum se întâmplă în țările dezvoltate”. La ora actuală, profesioniștii din Statele Unite ale Americii pot fi considerați unii dintre principalii promotori ai acestui model de lucru la nivel internațional. Practic, prin reprezentarea exclusivă agentul imobiliar se angajează să reprezinte într-o tranzacție imobiliară o singură parte, cumpărătorul sau vânzătorul. Acest sistem este utilizat în Europa în țări precum Marea Britanie sau Olanda. În România, el este folosit de circa 4% din piață.
Un alt aspect deosebit de important pentru îmbunătățirea nivelului de profesionalism din breasla imobiliară este, în opinia Broker/Ownerului RE/MAX Grup de Lux, atragerea oamenilor de calitate în domeniu.
Adrian Vasiu, deținătorul francizei RE/MAX Professionals din Sibiu, a preluat managementul și numele RE/MAX Grup de Lux din 2019 de la Ramona Atena Cuc, soția omului de afaceri Răzvan Cuc, proprietarul master francizei RE/MAX în România.
Brandul Grup de Lux este activ pe piața din Cluj de mai bine de 20 de ani. Acesta s-a alăturat grupului RE/MAX în 2011. La ora actuală, noua franciză extinsă cu birouri în Cluj, Sibiu și Râmnicu Vâlcea are în portofoliu circa 1.000 de proprietăți și cuprinde peste 50 de agenți.
În prima jumătate a anului 2019, valoarea totală a proprietăților tranzacționate de birourile RE/MAX România s-a ridicat la 79 de milioane de euro, iar volumul tranzacțiilor s-a dublat față de semestrul I din 2018. Rețeaua cuprinde peste 50 de francize și mai bine de 400 de membri.
Adrian Vasiu a fost unul dintre speakerii care au luat parte la evenimentul CPI Cluj 2019, organizat pe 15 octombrie în cadrul Grand Hotel Italia, al șaselea din seria regională din acest an.
La discuțiile din panelul dedicat liderilor locali din real estate au participat și Ioana Oltean (Managing Partner Napoca Imobiliare), Ioan Hosszu (Manager Habitas Imobiliare), Alexandru Burnete (Sales Representative Maurer Panoramic) și Dorel Niță (Head of Research Imobiliare.ro și coordonatorul proiectului Analize Imobiliare). Dezbaterea a fost moderată de CEO-ul Imobiliare.ro, Adrian Erimescu.
Nu ai ajuns la CPI Cluj 2019? Iată cum a fost atmosfera la evenimentul anului pentru breasla imobiliară din Cluj.
Caravana CPI Regional va face un ultim popas anul acesta, la Iași. Ne întâlnim pe 5 noiembrie la Palas Congress Hall. Detalii despre agenda evenimentului și speakerii invitați vor putea fi consultate, în următoarea perioadă, AICI.
În 2019 sărbătorim 10 ani de evenimente marca CPI, prin intermediul cărora venim în sprijinul comunității cu informații de calitate, soluții, oportunități de networking, noutăți și încercăm să le oferim participanților toate instrumentele necesare creșterii business-urilor lor în real estate, dar și dezvoltării lor personale.
Anul trecut, 1.000 de profesioniști în real estate au participat la întâlnirile organizate de noi în șase dintre principalele orașe ale țării – Timișoara, București, Constanța, Brașov, Iași și Cluj-Napoca.