Light Dark

Aproximativ 80 de profesioniști în real estate au luat parte la prima întâlnire din seria evenimentelor Imobiliare Hub, ediția de toamnă. Următorul eveniment se va desfășura, în curând, în Brașov. Te-ai înscris?

Evenimentul Imobiliare Hub Craiova, organizat în premieră, în acest an a reunit o serie de jucători cu experiență solidă din sectorul imobiliar din sudul țării, pentru a discuta despre perspectivele de dezvoltare ale rezidențialului local – în contextul actual al creșterii inflației și al conflictului care se desfășoară în vecinătatea țării.

Panelul de discuții din cadrul conferinței i-a reunit pe Ana-Maria Cruceru, managerul francizei Blitz Craiova, Ștefania Milosavlevici, managerul agenției Imperia Imobiliare, Nicu Răduț managerul agenției imobiliare UNIC, și Iovan Mihaela, reprezentant din partea ansamblului Magnolia Residence.

Panelul moderat de Răzvan Ionescu, Chief Commercial Officer Imobiliare.ro, a urmărit să puncteze modul în care agențiile și dezvoltatorii au traversat și au resimțit prima parte a anului, în contextul șocurilor din piață – conflictul de la granița României, inflația crescută și prețurile materialelor de construcții.

“În acest moment al pieței, nu ne gândim la un scenariu pesimit, însă ne-am făcut planurile pentru orice situație și suntem precauți. Construim mai puțin, vindem, după care trecem la următoarea etapă în care construim. În ceea ce privește prețurile, în cazul construcțiilor noi acestea nu au cum să scadă. În cazul locuințelor vechi, unde cererea este mai scăzută, e posibil să vedem schimbări,“ a punctat Iovan Mihaela, reprezentant din partea ansamblului Magnolia Residence, în cadrul panelului.

Reprezentanții agențiilor imobiliare au subliniat faptul că este o perioadă în care profesioniștii trebuie să lucreze mult mai intens și trebuie să se adapteze schimbărilor pieței. “Trebuie să ne adaptăm pieței. Va fi o perioadă grea? Și la începutul pandemiei s-a spus același lucru, însă în pandemie vânzările au crescut. În acest moment vânzările au scăzut, cumpărătorii așteaptă scăderi de prețuri, însă vor reveni să cumpere,” a subliniat Ștefania Milosavlevici, managerul agenției Imperia Imobiliare.

Pentru o mai bună imagine de ansamblu asupra pieței imobiliare în care profesioniștii activează, dar și asupra provocărilor de la nivelul acesteia, reprezentanții portalului Imobiliare.ro, au prezentat o serie de date statistice oferite de Market 360 – platforma de Business Inteligence a Imobiliare.ro.

Datele centralizate arată că orașul din sudul țării a devenit din ce în ce mai dinamic pe sectorul imobiliar. Cererea pentru apartamentele aflate la vânzare este similară în anul 2022 cu anul 2021. Atât pe piața de vânzări, cât și pe nișa de închirieri este nevoie continuă de livrarea de proprietăți noi, care să echilibreze cererea cu oferta. Totuși, în prezent, nevoia de achiziție este posibil să fie înlocuită, pe termen mediu, cu închirierea unei proprietăți.

În ceea ce privește chiriile, este de așteptat ca prețurile să continue o creștere trimestrială pe fondul cererii mari și a ofertei în scădere.

Următorul oraș în care se va desfășura evenimentul Imobiliare Hub este Brașovul, în data de 6 octombrie. La scurt timp după evenimentul din Brașov, ajungem în Sibiu, în data de 7 octombrie. Înscrie-te aici, gratuit.

Seria evenimentelor se va încheia la Iași, în data de 18 octombrie.