Light Dark

80% dintre cumpărătorii locuințelor din prima fază a proiectului rezidențial Bonton Luxury Villas din Pipera sunt străini. Proiectul se află în faza a doua de dezvoltare, care cuprinde 30 de vile, aflate în stadiul de finalizare.

Analiza realizată de City Garden Residence, dezvoltatorul proiectului Bonton Luxury Villas din Pipera, arată că 80% dintre cumpărătorii primei faze sunt străini, în timp ce doar 20% sunt români. De asemenea, ponderea cumpărătorilor finali versus investitori este de 70% – 30%.

În acest context, dezvoltatorul City Garden Residence a vândut majoritatea primelor 36 de vile ale proiectului Bonton Luxury Villas către cumpărători străini. Aceștia au achiziționat locuințele la prețuri pornind de la 400.000 de euro + TVA, ceea ce înseamnă un preț pe metru pătrat util de circa 1.365 euro, mai mic comparativ cu celelalte capitale europene. Vilele ansamblului au suprafețe utile între 293 – 327 mp și beneficiaza de până la 7 camere spațioase, 2 sau 3 terase, grădină proprie și finisaje premium. Circa o treime dintre cumpărători au optat pentru lift interior, o dotare exclusivistă pe care dezvoltatorul o pune la dispoziție.

Având în vedere un nivel mediu al chiriei din zonă situat între 3.000 – 4.000 de euro și un buget suplimentar pentru amenajări, investitorii pot beneficia de un randament anual de aproximativ 8%, ceea ce depășește media pieței.

„Piața imobiliară de lux din capitală a cunoscut o evoluție semnificativă în ultimii ani, stimulată de creșterea cererii, diversificarea proiectelor și de randamentele oferite. Piața este atractivă pentru cumpărătorii străini, deoarece prețurile locuințelor încă nu s-au aliniat la nivelul altor capitale europene, fiind mult mai accesibile. Prețurile materialelor de construcție s-au majorat cu peste 50% de la începerea lucrărilor, ceea ce va determina o creștere a prețurilor locuințelor din faza a doua”, afirmă Andrei Cantaragiu, CEO City Garden Residence.

Ansamblul rezidențial Bonton Luxury Villas este alcătuit din 66 de vile de lux, cu dotări moderne și facilități integrate – club privat cu piscină și sală de sport. În prezent, proiectul se află în faza a doua de dezvoltare, care cuprinde 30 de vile. Acesta sunt deja construite, aflându-se în stadiul de finisaj. Termenul pentru finalizarea lucrărilor de construcție este programat pentru acest an, iar finisajele interioare vor fi realizate în 2024. Valoarea totală a investiției în proiect este de peste 19 milioane de euro. Prețul unei vile în faza a doua a proiectului încep de la 449.000 € + TVA.

Citește și: VIDEO Vlad Gheorghiu: „Vânzarea este un proces, nu un noroc”

Citește și: Se vinde primul și cel mai vechi cazino din România. Proprietatea este redusă cu 450.000 de euro