Light Dark

De ce spune o familie de bucureșteni că reprezentarea exclusivă a fost cea mai bună metodă de a-și vinde apartamentul.

chei trei faze executareFamilia Pascariu din București a luat în aprilie decizia de a-și vinde apartamentul de două camere situat la etajul 8 din 10 al unui bloc de pe Calea Moșilor. Primul pas a fost postarea unui anunț pe Imobiliare.ro, urmat de plasarea ofertei la mai multe agenții imobiliare. Rezultatul: oferta lor a apărut în piață cu trei prețuri diferite (cel corect, postat pe site-ul de anunțuri imobiliare și alte două care apăreau în ofertele agențiilor).

Ca urmare, clienții, care verifică de obicei dacă același anunț apare în mai multe locuri și dacă are prețuri diferite, au întârziat să apară, crezând că anunțul este fals, mai pe românește o ”țeapă”, după cum spun cei doi Pascariu.

”Am decis să apelăm la un singur agent imobiliar, care să știe să pună apartamentul în valoare, să-i găsească și un preț corect și să-l vindem cât mai repede”, spun cei doi. Decizia a venit după o serie de experiențe neplăcute cu câțiva ”așa-ziși agenți imobiliari”, după cum îi descriu cei doi. ”A venit un client cu un astfel de agent și a început să cotrobăie prin casă, ne-a și rupt ușa de la debara. «Agentul» stătea și se uita, nu spunea nimic. Am mai discutat cu un alt agent care ne-a zis că ne oferă 52.000 de euro, în condițiile în care noi cerusem 63.000 de euro. Nici nu văzuse apartamentul, iar când l-a văzut a zis că nu dă mai mult de 45.000 de euro. Altă dată, un astfel de agent a venit cu «patroana» agenției, ne-a oferit 40.000 de euro, a spus că nu putem obține mai mult”, povestesc cei doi.

În cele din urmă, familia Pascariu a ajuns la Mihai Badea de la ImoPrest, care le-a spus că, dată fiind perioada scurtă de timp în care vor să vândă (trei săptămâni), prețul corect este de 58.000-59.000 de euro. ”Era mai mic decât prețul pe care-l cerusem noi, dar era în același timp cel la care ne gândisem și noi”, mărturisesc cei doi.

Contractul de reprezentare a fost încheiat pe 16 aprilie, iar pe 22 mai a fost semnat antecontractul. Vânzarea, în valoare de 58.000 de euro, s-a perfectat ieri, 22 iulie, din cauza întârzierii provocate de banca care acorda creditul cumpărătorului. ”Pentru noi, reprezentarea exclusivă de către un realtor a fost cea mai bună metodă de a vinde apartamentul. Îi sfătuim pe cei care vor să-și vândă apartamentul să caute până găsesc un agent profesionist, pentru că aceștia există”, spun cei doi Pascariu.

În atenția brokerilor imobiliari: vă așteptăm să ne contactați pentru a scrie despre exemplele voastre de tranzacții imobiliare reușite!