Light Dark

Dezvoltatorul imobiliar Impact Developer & Contractor raportează 58,7 milioane de euro pre-vânzări și venituri în prima jumătate a acestui an.

La sfârșitul primului trimestru din 2023, Impact avea 403 unități pre-vândute și rezervate în proiectele Greenfield Băneasa, Luxuria Residence, Greenfield Copou și Boreal Plus aflate în București, Iași și Constanța, cu o valoare totală de circa 46,2 milioane de euro. Aceste contracte se vor transforma, în următoarea perioadă, în vânzări pe măsură ce apartamentele vor fi livrate.

În ansamblul Greenfield Băneasa, proiect emblematic al dezvoltatorului situat în zona de nord a Capitalei, gradul de contractare a ajuns la 98%, în timp ce în ansamblul rezidențial Luxuria Residence, localizat între Bulevardul Expoziției și Strada Aviator Popișteanu din sectorul 1, 80% dintre apartamente sunt contractate.

Compania a demarat construcția unei noi faze în cadrul Greenfield Băneasa, cu 250 de locuințe, ajungând la un total de 982 de unități aflate în diverse stadii de construcție. Pentru alte 649 de locuințe construcția urmează să fie începută în 2024.

De menționat este și centrul comercial din cadrul cartiertului aflat în nordul Bucureștiului, Greenfield Plaza, care a ajuns la sfârșitul primul semestru să atingă un grad de ocupare de 89%.

A fost obținut, totodată, certificatul de urbanism pentru Aria Verdi, un proiect care urmează să includă printre altele peste 850 de locuințe premium, galerii comerciale și o grădiniță pe care Impact Developer & Contractor intenționează să îl demareze în zona Bulevardului Barbu Văcărescu din București. Se estimează că valoarea de piață a acestuia depășește 350 de milioane de euro.

“Lăsăm în urmă unul dintre cele mai dificile semestre atât pentru industrie, cât și pentru compania noastră, cu provocări generate de situația macroeconomică la care s-au adăugat creșterea majoră a dobânzilor care a afectat accesibilitatea la creditele ipotecare, impactul modificărilor legislative cu privire la pragul de TVA pentru achiziția de locuințe, precum și măsurile cu privire la salarizarea în sectorul construcțiilor. Specific pentru compania noastră, un impact masiv l-a avut și închiderea temporară a drumului Vadul Moldovei care leagă cartierul Greenfield Băneasa de sectorul 1, procedurile legislative necesare rezolvării acestei situații fiind demarate de administrație”, a declarat Constantin Sebeșanu, CEO Impact Developer & Contractor.

“În pofida acestor provocări, am reușit să menținem o lichiditate adecvată și să continuăm într-un ritm susținut vânzările și pre-vânzările din stocul de locuințe în valoare de peste 155 de milioane de euro”, a mai spus el.

În plan pentru următoarea perioadă este și dezvoltarea proiectului Greenfield Copou din Iași, care își propune să devină unul dintre cele mai mari ansambluri rezidențiale sustenabile din zona Moldovei.

Acesta va include 1.062 de apartamente, un centru comunitar cu grădiniță, galerii comerciale, peste 15.000 de mp de spații verzi și alte facilități și va avea o valoarea de piață estimată la 175 milioane de euro.