Light Dark

Unul dintre cei mai activi dezvoltatori de pe piața rezidențială din Capitală investește suma de 830.000 de euro pentru relocarea Școlii Gimnaziale I.G Duca în proiectul de birouri One Cotroceni Park, începând cu debutul noului an școlar.

Aceasta va fi prima școală din România care va avea temporar sediul într-o clădire de birouri. Elevii vor merge la școală în One Cotroceni Park timp de doi ani, perioadă în care vechea clădire, încadrată la ora actuală la gradul II de risc seismic, va fi consolidată și modernizată.

Spațiul destinat școlii va fi de 1.375 de mp, iar costurile închirierii acestuia se ridică la 20.000 de euro plus TVA pe lună și vor fi suportate integral de către dezvoltatorul imobiliar.

“Totalul pe 2 ani ar însemna 480.000 de euro, chirie suportată de One United Properties, având în vedere că pe parcursul perioadei de 24 de luni nu vom închiria altcuiva”, a declarat Andrei Diaconescu, co-CEO One United Properties.

“Toată amenajarea spațiului, coordonarea specialităților și coordonarea proiectării au fost efectuate de angajații companiei One și subcontractorii companiei”, a mai explicat el.

O sumă de 350.000 de euro plus TVA s-a adăugat costurilor de chirie în contextul amenajării spațiilor de birouri astfel încât acestea să răspundă necesităților educaționale ale elevilor.

One Cotroceni Park este unul dintre cele mai mari dezvoltări de regenerare urbană din Capitală. Proiectul va include trei clădiri de birouri cu peste 81.000 de mp dedicați spațiilor office, 15.000 de mp de spații comerciale și în jur de 850 de apartamente.