Light Dark

SVN International Corp, una dintre cele mai cunoscute mărci de pe piața imobiliară comercială din Statele Unite ale Americii, a deschis un birou local de consultanță, care va funcționa sub numele de SVN România.

Andrei Sarbu Brandul SVN intra pe piata imobiliara romaneasca

Activitatea SVN România va fi coordonată de către Andrei Sârbu, în calitate de CEO (foto 1), și de Ionuț Nicolescu, Partner (foto 2) – doi consultanți cu o experiență de peste 12 ani în imobiliare și vânzări. Compania va activa atât pe partea comercială a pieței imobiliare (pe segmentele birouri, retail, logistic, hotelier, terenuri și investiții), cât și pe cea rezidențială (proiecte noi, brokeraj de credite, property management și evaluări). Reprezentanții SVN România vor opera și un birou regional în Cluj-Napoca.

„Piața imobiliară locală trece prin cea mai bună perioadă a sa din ultimul deceniu și există numeroase oportunități. Segmentul rezidențial a înregistrat în primul trimestru o scădere față de perioada similară din anul trecut însă suntem pe un plus de peste 25% față de 2017 în ceea ce privește numărul de tranzacții. Segmentul logistic trece printr-un adevărat boom, cel al spațiilor de birouri și comerciale înregistrează randamente bune iar piața de investment s-a stabilizat la aproximativ un miliard de euro. Pentru 2019 ne-am propus înregistrarea unei cifre de afaceri de patru milioane de euro, iar în 2020 avem ca obiectiv să intrăm în rândul celor mai mari cinci companii de consultanță imobiliară din România.”

Andrei Sârbu, CEO SVN România

Peste 3.500 de unități locative în portofoliu

Din portofoliul rezidențial al companiei fac deja parte peste 10 proiecte rezidențiale, cu un minimum de 350 de unități fiecare, pentru care SVN România este consultant și agent exclusiv; printre acestea se numără Aviației Park (Forte Partners), Baba Novac Residence (SIF Moldova), Belvedere Residences (Băneasa Developments), Cosmopolis (Opus Land), Parcului20 (Cordia) sau Soho Unirii (London Partners). Consultanții SVN România au vândut în ultimii ani mai bine de 7.000 de apartamente noi, cu o valoare de peste 500 de milioane de euro.

Divizia de property management din cadrul SVN România va avea în administrare aproximativ 550.000 de metri pătrați de spații de birouri și peste 1.000 de spații comerciale, printre cei mai importanți clienți ai companiei numărându-se Telekom, Banca Comercială Română și UniCredit Bank.

Ionut Nicolescu SVN intra pe piata imobiliara romaneasca

România, cel mai mare potențial din regiune

SVN International Corp. deține peste 200 de birouri în opt țări și regiuni (Australia, Caraibe, Coreea de Sud, Canada, Mexic, România, Rusia și Statele Unite ale Americii), în care activează peste 1.600 de consultanți imobiliari și personal administrativ. Potrivit lui Rafael Noriega, International Sales Director în cadrul SVN International Corp., România prezintă cel mai mare potențial din regiune. „La nivel național sunt încheiate anual sute de tranzacții cu proprietăți mai scumpe de 0,5 milioane de euro, nu doar pe segmentul rezidențial. Iar printr-o comparație cu alte state din Europa Centrală și de Est, putem observa că toate segmentele pieței imobiliare prezintă în continuare potențial semnificativ de dezvoltare”, explică acesta.

SVN are o istorie de peste 30 de ani și a fost fost implicată în 2018 în tranzacții cu o valoare cumulată de peste 12 miliarde de dolari la nivel global, 62% reprezentând vânzări, iar restul de 32% închirieri. Cele mai multe tranzacții de vânzare, anume o pondere de 33%, au fost încheiate pe segmentul rezidențial nou, în vreme ce 20% au avut loc pe segmentul spațiilor de birouri și 19% pe cel al spațiilor comerciale (restul achizițiilor fiind împărțite între segmentele industrial și terenuri). Din punctul de vedere al închirierilor, segmentul de birouri a generat 48% din activitate, cel de retail 34%, iar cel industrial 16%.

SVN s-a plasat pe poziția a șaptea în cel mai recent studiu Lipsey al celor mai respectate 25 de mărci din imobiliare în Statele Unite ale Americii.