Light Dark

Interesul arătat de români pentru locuințele scoase la închiriere se menține puternic, iar într-un context marcat de o ofertă limitată, prețurile s-au majorat ușor într-unele dintre marile orașe din țară. Și câștigurile românilor sunt în creștere, datele oficiale arătând la nivel național un avans cu 14% față de începutul anului trecut. 

Chiar dacă piața închirierilor de pe plan local nu este cea mai scumpă din țară, brașovenii au nevoie de mai mult de o jumătate din salariul lunar pentru a-și plăti chiria. Închirierea unei locuințe este, în schimb, accesibilă pentru timișoreni care plătesc pentru un apartament circa o treime din banii câștigați într-o lună.

“În vreme ce chiriașii din Brașov dau mai bine de jumătate dintr-un salariu pe chirie, costul de închiriere în Timișoara reprezintă aproximativ o treime din salariul mediu net, arătând discrepanțe mari de la un oraș la altul. Timișoara rămâne astfel cel mai accesibil și atractiv mare oraș din perspectiva venituri versus chirie. Pe de altă parte, deși chiriile continuă să crească, observăm totuși o încetinire a ritmului, ca urmare a creșterii interesului pentru achiziția de locuințe.”, a declarat Daniel Crainic, director de marketing Imobiliare.ro.

Citește continuarea articolului aici.