Light Dark

Cel mai amplu proiect rezidențial din vestul țării se construiește în zona Torontalului din Timișoara, la doi pași de Universitatea de Agronomie și Medicină Veterinară și de viitorul magazin IKEA. Primele apartamente din ansamblul Ateneo Timișoara vor fi livrate anul viitor.

FRI-EL Buildings, divizia de dezvoltare a grupului italian FRI-EL Green Power, unul dintre cei mai mari producători de energie regenerabilă din Italia cu venituri de peste 226 de milioane de euro doar în 2019, a demarat lucrările pentru construcția unui ansamblu cu 1.300 de apartamente și numeroase facilități în Timișoara.

“Am ales Timișoara deoarece este unul dintre principalii poli de dezvoltare economică ai României și principalul centru urban din vestul țării. Am găsit aici o piață rezidențială în plină dezvoltare și o cerere reală pentru locuințe compartimentate inteligent și la prețuri competitive, dar mai ales parte a unor proiecte integrate, cu multiple facilități specifice unui nou stil de viață”, a declarat Luca Cainelli, CEO FRI-EL Buildings România.

“Am început construcția la finalul lui 2019 și nu am încetinit deloc în ultimele trei luni, având deplină încredere în piața românească – dezvoltarea proiectului se va întinde de altfel pe mai mulți ani și suntem și în căutarea unor noi oportunități”, a mai spus Cainelli.

În prima fază vor fi livrate 153 de apartamente situate în trei clădiri, cu o investiție de circa 10 milioane de euro, sumă provenită exclusiv din fondurile companiei. În prezent, se lucrează la structura etajului cinci pentru primele două clădiri.

Termenul de finalizare pentru acestea este programat în primăvara lui 2021, urmând ca cea de-a treia clădire din prima fază de dezvoltare să fie livrată la finalul anului viitor.

În total, investiția se va ridica la peste 80 de milioane de euro, iar Ateneo Timișoara va include un supermarket de 2.500 de mp, care va fi gata în cadrul primei etape de dezvoltare a proiectului, și, ulterior, nouă terenuri de sport, o grădiniță, spații comerciale situate la parterul clădirilor care vor găzdui până la 120 de magazine, locuri de joacă pentru copii și un parc de 16.000 de mp.

Citește și: Cerere în creștere în Timișoara la începutul verii. Prețurile se mențin peste nivelul din 2019

Citește și: România, poziție puternică în UE. În timp ce francezii raportează scăderi de 61% într-un an la nivelul lucrărilor de construcții, noi avem cea mai mare creștere

Citește și: Evoluția prețurilor apartamentelor în luna mai. Scăderi moderate în patru mari orașe din țară