Light Dark

Marile orașe continuă să atragă un număr semnificativ de chiriași. Oferta este însă, în scădere, iar prețurile urmează o traiectorie ascendentă. La începutul verii s-au înregistrat creșteri ale sumelor solicitate la nivel de piață atât în cazul garsonierelor, cât și în cazul apartamentelor cu 2 și 3 camere, potrivit datelor Imobiliare.ro.

În București, de exemplu, chiria medie solicitată pentru o garsonieră a ajuns la 340 euro/lună, în condițiile în care în iunie 2023 o proprietate similară se închiria cu 300 euro/lună.

Apartamentele cu 2 camere, care sunt de cele mai multe ori și cele mai căutate de potențialii chiriași, sunt scoase pe piața închirierilor pentru o sumă medie de 520 euro/lună față de 470 euro/lună la începutul verii trecute, în timp ce chiria solicitată pentru locuințele mai spațioase, cu 3 camere, s-a majorat cu 50 de euro în același înterval de timp până la 700 euro/lună.

Mobilitatea este importantă pentru cei aflați în căutarea unei locuințe de închiriat în Capitală, accesul la metrou fiind numitorul comun al celor mai căutate zone din oraș.

Cei mai mulți potențiali chiriași care și-au căutat un apartament în București pe Imobiliare.ro și-au arătat interesul pentru zona Victoriei-Romană-Universitate-Unirii. Aici găsim și una dintre cele mai bogate oferte din Capitală, dar și prețuri pe măsura poziționării privilegiate a acestor proprietăți în centrul orașului, cu acces la cele mai multe variante de transport în comun și în proximitatea multor puncte de interes pentru chiriași – de la restaurante, terase și baruri și până la instituții de învățământ și multiple opțiuni de divertisment. Chiria medie solicitată pentru un apartament în această zonă este de 600-650 euro/lună.

Vestul orașului atrage și el numeroși chiriași. Zona Militari-Gorjului-Lujerului-Uverturii și cartierul Drumul Taberei oferă acces la metrou, mall-uri, hipermarketuri și nu numai. Oferta este și de această dată destul de variată, iar suma medie solicitată de proprietari se plasează în jurul valorii de 400 euro/lună.

Pe locul patru în clasamentul celor mai atractive zone bucureștene pentru chiriași se găsește Tineretului-Timpuri Noi. Apartamentele se închiriază cu 500 euro/lună. Accesul la metrou și parcul se numără printre punctele forte ale acestei zone.

Prețul își spune cuvântul pentru mulți dintre chiriași așa că nu este de mirare faptul că printre cele ma dorite cartiere din Capitală întâlnim și Berceni. Chiria se poziționează, de această dată, în jurul valorii de 380 euro/lună.

Vezi cât sunt chiriile și în celelalte orașe mari din țară. Citește aici analiza completă realizată de Imobiliare.ro.