Light Dark

Chiar și după 15 mai, lucrurile nu vor reveni cu totul la normal. Cei care activează în domeniul imobiliar trebuie să accepte acest lucru și să se adapteze la noua normalitate pentru a avea rezultate, este de părere Ioana Oltean, Managing Partner în cadrul agenției clujene Napoca Imobiliare.

“Trebuie să fim realiști. Normalitatea care a existat până acum, înainte de această pandemie, nu va fi aceeași și după. Atunci, trebuie să ne adaptăm”, a declarat Ioana Oltean în cadrul unui webinar CPI.

Stategiile de viitor trebuie să fie flexibile și mereu în pas cu realitatea din piață, cu noile măsuri legislative care ar putea intra în vigoare și cu starea emoțională a clienților, mai ales după cele două luni de izolare.

Agenții vor auzi, cel mai probabil, două întrebări tot mai frecvent, după 15 mai –  “Este bine să investesc acum?”, “Este bine să vând acum?”, iar consilierea de calitate adusă clienților va fi cea care va face diferența.

“Încercăm să creăm o normalitate și, chiar dacă va fi o reticență, prin consultanță cu siguranță că îi vom ajuta pe oameni să treacă peste acest moment. Din analizele noastre, oricum majoritatea clienților cumpărători doresc în continuare să achiziționeze, chiar dacă a apărut această pauză”, a mai spus Managing Partnerul Napoca Imobiliare.

“Nu cred că va fi un impact foarte mare (n.r. la nivelul pieței), dacă va fi consiliere la mijloc, dar va exista un blocaj. Chiar dacă se ridică aceste restricții va fi încă un blocaj. O lună, două luni, încă îl vom resimți”, a mai adăugat Oltean.

Citește și: Cum au reacționat dezvoltatorii din Cluj-Napoca la pandemia de COVID-19? Oltean, Napoca Imobiliare: „Au fost obișnuiți cu o vânzare din inerție”

Citește și: Doar cumpărătorul merge la vizionare, fără familie. Noi reguli în RE/MAX România, după relaxarea măsurilor de distanțare

Citește și: Indicele Imobiliare.ro – Efectele COVID-19 nu se reflectă, deocamdată, în prețurile apartamentelor. Excepția din Constanța