Evoluția costului orar al forței de muncă în 2018. Unele dintre cele mai mari creșteri, în construcții și tranzacții imobiliare

Unele dintre cele mai semnificative creșteri ale costului orar al forței de muncă s-au regăsit în construcții și în sectorul tranzacțiilor imobiliare în primele trei luni ale anului 2018 comparativ cu perioada similară a anului trecut.

cost forta de munca constructii

Costul orar al forței de muncă a crescut cu aproape 13% în primul trimestru al anului 2018 față de perioada similară a anului anterior. Cea mai mare creștere, de circa 19%, s-a înregistrat în construcții, potrivit datelor publicate de Institutul Național de Statistică (INS).

O altă majorare semnificativă a putut fi observată și în sectorul tranzacțiilor imobiliare, respectiv de 13,10%.

Alte creșteri importante s-au regăsit în cazul sectorului de activități de spectacole, culturale și recreative (13,97%), în informații și comunicații (13,91%) și în sectorul hotelurilor și al restaurantelor (13,30%).

La polul opus s-a aflat sectorul intermedierilor financiare și asigurărilor unde creșterea costului orar al forței de muncă abia a depășit 3%.

De menționat este și faptul că în construcții s-a observat, tot în perioada ianuarie-martie 2018, cea mai semnificativă creștere a costului orar al forței de muncă, în formă ajustată după numărul zilelor lucrătoare, față de ultimele trei luni ale anului trecut, respectiv de 9,34%.

Jurnalist cu aproape 10 ani de experiență în presă online, media și comunicare, care s-a alăturat echipei Imobiliare.ro în 2017. Activitatea sa este orientată pe segmentul B2B, concentrându-se pe subiecte de interes pentru specialiștii din real estate și construcții, știri, analize și proiecte editoriale menite să evidențieze realitatea de la nivelul pieței. (Contact: [email protected])