Fostul Hotel Libra din Sibiu devine Hermanns Hotel. Cu cât a fost cumpărat de APX Hotels și cât va fi costat renovarea

Intermediată de Crosspoint Real Estate, tranzacția de achiziție a hotelului din centrul Sibiului a fost încheiată în cursul anului trecut și s-a cifrat la 1,85 milioane de euro. Lucrările de renovare ale unității de cazare, cotată la 4 stele, se apropie de final.

Aflat într-o stare avansată de degradare, fostul hotel Libra a necesitat, ulterior achiziției, o investiție în renovare estimată la aproximativ cinci milioane de euro. În momentul de față se adaugă ultimele detalii de design, iar în iulie 2021, noul Hermanns Hotel (foto) va găzdui primii oaspeți.

„Suntem foarte entuziasmați de deschiderea noului hotel, Hotel Hermanns Sibiu, al cincilea hotel din cadrul grupului APX Hotels, situat în proximitatea centrului istoric. Acesta dispune de absolut toate facilitățile necesare pentru a crea clientilor noștri o experiență memorabilă și oferă câteva elemente inovative, chiar unice pe piața hotelieră din România, care vor surprinde, cu siguranță, oaspeții noștri. Îi suntem recunoscători și îi mulțumim încă o dată consultantului care a făcut posibilă această tranzacție. Hotel Hermanns va fi, cu siguranță, un hotel de referință pentru Sibiu și pentru întreaga regiune.”

Măriuca Cristea, Chief Strategy Officer, Apx Hotels

 

Deschidere către turismul de relaxare, dar și de business

Unitatea de cazare va avea o capacitate de 71 de camere, două săli de conferință de 45 și, respectiv, 100 de locuri, dar și un centru SPA modern (dotat cu piscină interioară, saună, hammam, baie de aburi, săli de masaj, salină, zonă de relaxare și sală de fitness). Restaurantul hotelului, denumit Restaurant FAIN, va avea specific italienesc și o capacitate de 100 de persoane la interior și 80 de persoane pe terasă. Astfel, hotelul va răspunde atât cerințelor turismului de relaxare, cât și ale turismului de business.

„Sunt bucuroasă că am putut asista vânzarea actualului hotelul Hermann din Sibiu, mai ales în vremuri de pandemie. Sper că această tranzacție să inspire și alți jucători din domeniu și să îi ajute să privească cu entuziasm în viitorul apropiat, atunci când oamenii vor relua călătoriile odată cu vaccinarea și imunizarea în masă. Cel mai mult mă bucură faptul că am putut să aduc o contribuție mică pentru turismul local în Sibiu – Capitală Europeană Culturală.”

Oana Popescu, Associate Director Residential Capital Markets, Crosspoint Real Estate

 

Grupul APX Hotels deține în acest moment cinci hoteluri de patru stele, dintre care trei în București (Union Plaza Hotel 4*, Filitti Boutique 4*, Venis Boutique 4*), unul în Vulcan, județul Brașov (Wolkendorf BioHotel &Spa 4*) și unul în Sibiu (Hermanns Hotel 4*).