Light Dark

Apetitul cumpărătorilor pentru achizițiile imobiliare dă semne de revenire în contextul în care situația de pe piața de creditare s-a îmbunătățit, iar nivelul inflației s-a redus.

“În ultimele luni, perioadă în care dobânzile bancare s-au stabilizat și inflația a scăzut la valori cu o singură cifră, am remarcat un apetit crescut pentru achiziții al cumpărătorilor de apartamente”, a declarat Romeo Ghica, manager de operațiuni în cadrul Hercesa România, dezvoltator cu 18 ani de activitate pe piața locală.

Hercesa România dezvoltă, în momentul de față, proiectul Stellaris Residencias care va cuprinde 4.500 de apartamente, situat în apropierea Stadionului Steaua din București. Până la ora actuală, dezvoltatorul a vândut peste 30% din cele 129 de apartamente aferente primei etape din faza 1 de construcție, în condițiile în care în momentul de față abia a fost edificată structura primei clădiri în proporție de 25%.

“Cererea cea mai mare este pentru locuințe cu trei camere, urmate de cele cu două și patru camere și vine în proporție de 90% din partea clienților care doresc să cumpere pentru locuire”, a mai explicat el.

Investiția în prima fază din cele patru de dezvoltare se ridică la 59 de milioane de euro. Finalizarea acesteia urmează să aibă loc la sfârșitul lui 2024.

Stellaris Residencias este al doilea proiect de anvergură dezvoltat de cei de la Hercesa România în Capitală, după Vivenda Residencias cu peste 900 de apartamente. Compania are în portofoliu și Hotelul Cișmigiu, redat circuitului turistic în 2012.