Peste 2000 de participanți, zeci de speakeri și ore întregi de dezbateri, pe scurt – evenimentele Imobiliare Hub din acest an înregistrează un nou record

Numărul record din acest an, peste 2000 de participanți, arată necesitatea întâlnirilor în cadrul Imobiliare.ro Hub și o breaslă mai unită ca niciodată.

Foto: Imobiliare Hub Iași 2022

Conexiunea cu oamenii activi în sectorul imobiliar, soluționarea problemelor cu care profesioniștii se confruntă, dezbateri relevante despre piața imobiliară – acestea sunt doar câteva dintre aspectele puse în prim plan în cadrul evenimentelor organizate sub brandul Imobiliare Hub 2022. Evenimentele Imobiliare.ro Hub s-au desfășurat în Timișoara, Cluj-Napoca, Oradea, Craiova, Sibiu, Brașov, Iași, iar evenimentul Imobiliare Awards a avut loc în București

Imobiliare.ro Hub oferă instrumentele necesare pentru membrii comunității din real estate în scopul îmbunătățirii activității de zi cu zi

Startul turneului imobiliar a fost dat în primăvara acestui an, primul oraș de pe harta Imobiliare.ro Hub a fost Timișoara, urmat la scurt timp de Cluj Napoca și Oradea.

Pentru a menține evenimentele și proiectele Imobiliare.ro la cele mai înalte standarde de calitate, membrii echipei de management din cadrul portalului au deschis fiecare întâlnire și au expus într-un mod transparent viziunea companiei și au acordat o atenție deosebită aspectelor semnalate de toți participanții, căutând permanent soluții.

Au fost anunțate o serie de upgrade-uri ale brand-ului Imobiliare.ro. Printre acestea, cele mai importante se referă la noua identitate vizuală, la fel de puternică, însă cu un aspect mult mai proaspăt în mediul virtual, și, nu în ultimul rând, noua divizie de servicii financiare a Imobiliare.ro ce aduce plus-valoare, atât pentru cumpărătorii de proprietăți, dar și pentru vânzători, unitățile bancare românești și partenerii financiari.

De asemenea, în fiecare oraș a fost prezentată o analiză detaliată a pieței, dezvăluind profesioniștilor din real estate date relevante ce arată evoluția și pulsul fiecărei zone.

Totodată Imobiliare.ro Hub a adus în fața profesioniștilor din real estate traineri de top și au pus la dispoziția participanților informați utile și instrumente menite să contribuie la accelerarea business-urilor din sectorul imobiliar. Astfel, Călin Iepure și Adrian Cioroianu, cunoscuți traineri la nivel național pentru aportul adus în sfera educațională, ne-au însoțit pe parcursul evenimentelor susținând workshopuri și dezvăluind strategii utile de leadership participanților.

Imobiliare.ro Hub Timișoara

A fost primul an în care am invitat autoritățile locale în cadrul evenimentelor, pentru a avea o perspectivă de ansamblu asupra modului în care se dezvoltă fiecare regiune. La Timișoara, Ruben Lațcău, viceprimarul orașului a punctat dorința autorităților spre o colaborare cu mediul de afaceri și investitorii, importanța proiectelor de investiții și necesitatea elaborării unui PUG strategic.

În cadrul panelului au fost prezenți liderii imobiliari din zona de Vest, între care: Didier Balcaen CEO și CO-Fondator Speedwell, Marius Șchiopotă co-fondator și Managing Partner Hitch&Mosher, Toni Ehling din partea dezvoltatorului Walberg, Eugen Encuțescu din partea Eugen Estate și Cătălin Priscorniță fondatorul și CEO-ul Agenției Blitz. Principalele puncte atinse în cadrul panelului s-au axat în jurul ideii de adaptare într-o manieră pozitivă la situațiile nefavorabile din piață. A fost subliniată importanța creativității, în domeniul care traversează de zeci de ani diferite etape istorice și capacitatea profesioniștilor (agenților imobiliari) de a fi pe deplin prezenți, conștienți de locul în care ne aflăm și ce facem, și nu prea reactivi sau copleșiți de ceea ce se întâmplă în jurul nostru.

Imobiliare.ro Hub Cluj Napoca

Cluj Napoca este cunoscut drept orașul în care se inovează cel mai mult, astfel că acesta a fost un oraș strategic de pe harta evenimentelor Imobiliare.ro Hub 2022. Aici, unul dintre cei mai cunoscuți arhitecți din România, Șerban Țigănaș – unul dintre fondatorii biroului de arhitectură Dico și Țigănaș, a fost prezent în cadrul evenimentului, susținând prezentarea “Perspective de dezvoltare a centrelor regionale”.

Panelul “Piața imobiliară în contextul crizei din Ucraina” moderat de Răzvan Ionescu, din partea Imobiliare.ro. i-a avut ca invitați pe Răzvan Cuc (președinte RE/MAX România), Daniel Simionaș (director Colina Nouă) și, Ioana Oltean, Managing Partner în cadrul agenției Napoca Imobiliare.

Imobiliare.ro Hub Oradea

Am explorat piețele din cele mai mari orașe din România analizând noi centre regionale care trec prin schimbări. Astfel am adăugat noi centre regionale precum Oradea și Craiova.

Panelul evenimentului din Oradea i-a avut ca invitați pe Ioana Oltean – Managing Partner în cadrul agenției Napoca Imobiliare, Cătălin Priscorniță – CEO Blitz și Valentin Catana – managing partner Casa Regal. Aceștia au dezbătut în cadrul panelului moderat de Răzvan Ionescu, din partea Imobiliare.ro, principalele provocări și oportunitați ale sectorului imobiliar într-un oraș aflat în ascensiune imobiliară (unul dintre puținele centre regionale fără probleme ridicate privind obținerea autorizațiilor de construire, așa cum a reieșit din dezbaterile panelului).

Imobiliare.ro Hub București

Ediția specială în format fizic, după doi ani de pandemie, sub un nou brand, s-a desfășurat la finalul lunii mai, cu ziua dedicată conferinței. Evenimentul din București a încheiat seria evenimentului-maraton destinat profesioniștilor în imobiliare din primăvară.

Dacă prima zi a fost dedicate conferințelor, iar în cea de-a doua zi au fost decernate Premiile Imobiliare.ro Awards 2022, în cadrul unei gale ce a avut loc la Hotelul Radisson Blu. Au fost acordate premii pentru trei categorii propuse: Agenții Imobiliare, Dezvoltatori Imobiliari și Oameni în Imobiliare.

Vezi aici câștigătorii: câștigătorii categoriei Agenții Imobiliare, câștigătorii categoriei Dezvoltatori Imobiliari și câștigătorii categoriei Oameni în Imobiliare.

Panel Imobiliare.ro Hub 2022 – prima zi de conferințe

Imobiliare.ro Hub Craiova

Evenimentul Imobiliare.ro Hub Craiova, organizat în premieră în acest an a reunit o serie de jucători cu experiență solidă din sectorul imobiliar din Craiova. Panelul de discuții din cadrul conferinței i-a reunit pe Ana-Maria Cruceru, managerul francizei BLITZ Craiova, Ștefania Milosavlevici, managerul agenției Imperia Imobiliare, Nicu Răduț managerul agenției imobiliare UNIC, și Iovan Mihaela, reprezentant din partea ansamblului Magnolia Residence. Panelul moderat de Răzvan Ionescu, Chief Commercial Officer Imobiliare.ro, a urmărit să puncteze modul în care agențiile și dezvoltatorii au traversat și au resimțit prima parte a anului, în contextul șocurilor din piață – conflictul de la granița României, inflația crescută și prețurile materialelor de construcții.

Următoarea oprire de pe harta Imobiliare.ro Hub a fost la Brașov și Sibiu.

Imobiliare.ro Hub Brașov

Ediția de toamnă a debutat cu noi problematici și dezbateri, între care cea mai pregnantă fiind cea legată de scăderea prețurilor. În cadrul evenimentului Imobiliare.ro Hub Brașov, discuțiile dintre cei mai importanți jucători din piața imobiliară au fost împărțite.

Invitați în dezbaterile panelului au fost Răzvan Calița – Managing Partner la SVN Brașov, Radu Vâlsan – manager RE/MAX Central, Romina Dovleac – director marketing și vânzări SunnyVille, Alex Muntean – manager iAdvise și Ovidiu Lăzărescu, director de vânzări One66, au avut opinii diferite.
Pe de-o parte au fost prezentate argumente de tabăra celor convinși că prețurile vor scădea cât de curând, în unele orașe au început deja, de cealaltă parte, specialiști care au argumentat creșteri inevitabile ale prețurilor susținute, printre altele, de factori precum majorarea costurilor din construcții și criza de personal din acest domeniu.

Iată cum au răspuns la aceste întrebări speakerii invitați să ia parte la panelul de dezbateri organizat la Imobiliare.ro Hub Brașov 2022, evenimentul anului pentru profesioniștii în imobiliare, eveniment la care au fost prezenți peste 250 de agenți imobiliari și dezvoltatori.

Imobiliare.ro Hub Sibiu

La Imobiliare.ro Hub Sibiu 2022 am făcut networking, am luat pulsul pieței rezidențiale și am adus la dezbateri speakeri cu renume pe plan local.

Au participat la discuții Ionel Oglan – manager Oglan Imobiliare, Raul Țărnaru – fondatorul Novarion, Carmen Olăreanu – managing partner în cadrul Paltinul Imobiliare și pe Andreea Comșa – managing director Premier Estate Management.

Imobiliare.ro Hub Iași

Alte săptămâni de planificări, apoi am ajuns în orașul care a încheiat evenimentul. Un turneu imobiliar cu noutăți, surprize și cu intenția de a obține cea mai aplicată ediție de până acum, totul pentru a veni în sprijinul agenților, dezvoltatorilor și investitorilor din marile orașe ale țării.

Am organizat, așa cum v-am obișnuit o serie de dezbateri și un panel dedicat liderilor locali din real estate la care au participat Anamaria Grădinaru din partea agenției Blitz, Ciprian Iovu – fondatorul companiei Inter Imobiliare.

Piața imobiliară din Iași a fost și continuă să fie un oraș cheie pe harta imobiliarelor. Datele prezentate în cadrul evenimentului arată că anul 2021 a adus cele mai bune rezultate pentru piața rezidențială din Iași, iar numărul de tranzacții a atins o cifra record de 8.800 proprietăți tranzacționate, față de 3.600 în 2019 și 4.700 în 2020. Totuși, anul 2022 indică o scădere a interesului de achiziție pentru apartamente (-16% față de 2021), însă scădere este și în oferta pieței (-18%). Una dintre concluziile evidențiate la Imobiliare Hub Iași subliniază faptul că este nevoie în continuare de livrarea de proprietăți noi care să echilibreze cererea cu oferta pieței.

Jurnalist cu aproape 10 ani experiență în media. A publicat articole și interviuri în revista Danube Connects, Carpatair Magazine, iar mai târziu a practicat jurnalismul de televiziune în cadrul postului Digi24 din Timișoara. Activitatea sa în Imobiliare.ro este axată pe subiecte de interes pentru specialiștii din real estate și construcții, știri și analize de piață menite să ofere informații semnificative în piața imobiliară din România. (Contact: [email protected])