Light Dark

Vânzarea unei locuințe nu este deloc ușoară și poate fi considerată a fi una dintre cele mai stresante experințe cu care se confruntă de-a lungul vieții omul modern. Atât de multe griji și emoții își fac apariția pe parcursul acestui proces încât mulți proprietari ajung efectiv să plângă, arată un studiu recent.

Mai bine de o treime dintre americanii care au vândut o locuință în ultimii trei ani recunosc că aceasta a fost o experiență deosebit de stresantă și că au ajuns inclusiv să plângă din cauza ei, potrivit World Property Journal.

În plus, dintre cei care recunosc că au plâns, 20% au ajuns cu ochii în lacrimi de cel puțin cinci ori.

Probabilitatea de a fi reduși la lacrimi în timpul vânzării unei proprietăți este mai ridicată în rândul membrilor generației Millennials și în cazul celor care sunt părinți.

“Dacă ați vândut vreodată o locuință, știți cât de descurajator poate fi acest proces. Anticiparea stresului poate reprezenta un obstacol major care îi împiedică pe proprietari să înainteze către următoarea etapă a vieții lor. Studiul nostru a scos la iveală faptul că mai mulți americani au fost stresați de vânzarea locuințelor lor decât de planificarea unei nunți, de concediere sau de perspectiva de a deveni părinți”, a declarat Jeremy Wacksman, Brand President al Zillow, compania care a realizat cercetarea.

Iată și care au fost principalii factori care au dus la crearea acestei situații de stres:

  • 70% incertitudinea legată de prețul de vânzare
  • 69% teama că locuința nu se va vinde în intervalul de timp dorit
  • 65% oferta ar putea să nu se concretizeze
  • 65% pregătirea locuinței în vederea vânzării

Un alt aspect care adaugă și mai multă presiune pe proprietari și complică întreg procesul este acela că mulți dintre ei caută să cumpere o altă locuință. În cazul americanilor, 61% dintre proprietarii care vând o casă vor, în același timp, să și cumpere una.

Citește și: Cât trebuie să câștige un britanic pentru a-și permite o locuință? În România, poți să strângi banii pentru un apartament și în mai puțin de 10 ani

Citește și: România, pe locul 19 în lume la creșterea prețurilor locuințelor. Ne depășesc 12 țări europene, inclusiv Bulgaria

Citește și: Această proprietate de lux evaluată la 1,3 milioane de dolari se vinde cu 19 dolari plus un eseu. Cum este posibil?