Light Dark

Doi oameni de afaceri vor să deschisă o nouă stațiune montană în Vâlcea, la aproximativ 17 kilometri de orașul Horezu.

Proiectul Murotti Valley va fi amplasat în zona Vârfului Roman și este dezvoltat de Alessio Karkhi și Nicu Hagivreta. Karkhi a fost implicat în mai multe proiecte rezidențiale din zonele de nord și de sud ale Capitalei, în timp ce Nicu Hagivreta a deținut 50% din Dent Estet, cea mai mare rețea locală de clinici stomatologice.

Prima fază a Murotti Valley va atrage investiții de 10 milioane de euro și va include 74 de vile, două restaurante și un hotel. SVN România este agentul exclusiv al proiectului. În acest moment, este deja operațională aici o pârtie de schi cu o lungime de 800 de metri și o instalație de teleschi. O a doua pârtie, cu o lungime de 5.000 de metri și o instalație de telescaun urmează să fie predate la finalul lui 2021.

Proiectul este prevăzut să includă la finalizarea integrală peste 50 de kilometri de pârtii, terenuri de tenis, trasee pentru biciclete, trasee prin pădure, tiroliană, magazine și spații de servicii și închiriere de echipamente sportive, ATV-uri și snowmobile, piscine în aer liber, domeniu de vânătoare, herghelie, teren de golf, fermă și un parc pentru copii.

Murotti Valley ar urma să includă, totodată, un campus universitar pentru universitatea din industria ospitalității din Laussane, Elveția, un centru de îngrijire și de relaxare pentru seniori și o clinică de detoxifiere. Zona rezidențială a proiectului are un potențial de dezvoltare de până la 1.000 de vile.

Citește și: Locuințele noi, tot mai scumpe în Europa. Ce se întâmplă cu prețurile în contextul pandemiei? „Asul din mânecă” al României

Citește și: Vânzările de imobile, în creștere în iunie. Ne apropiem de nivelul de la începutul pandemiei

Citește și: Apartamentele din acest hub de business al Bucureștiului se vând ca „pâinea caldă”. Valoarea tranzacțiilor a crescut cu 24% într-un an