Light Dark

Reprezentanții One United Properties vor să investească suma de 100 de milioane de euro în fosta platformă Automatica situată în zona de nord a Bucureștiului, la intersecția dintre Bulevardul Mircea Eliade și Calea Floreasca.

Suma va sprijini dezvoltarea unui proiect imobiliar mixt, format din 250 de apartamente și dintr-o clădire de birouri.

În plus, dezvoltatorul de proprietăți rezidențiale de lux are în vedere o investiție și în infrastructura rutieră din zonă, mai exact lărgirea la 6 benzi a șoselei Calea Floreasca și reconfigurarea intersecției Glynka-Floreasca.

“O nouă soluție de trafic va fi implementată în urma creării unei noi linii de decelerare dinspre Bulevardul Mircea Eliade, care va îmbunătăți timpul de așteptare la intersecție și va eficientiza sistemul de trafic, soluție realizată prin donarea unei suprafețe de teren de 1.100 de mp de către One United Properties orașului București”, au declarant reprezentații One United Properties, potrivit New Money.

Acesta nu este singurul dezvoltator imobiliar care a anunțat recent că are planuri de a ajuta la eficientiarea traficului din zona proiectelor sale. Spre finalul anului trecut, Mulberry Development, dezvoltatorul cartierului Isho controlat de omul de afaceri Ovidiu Șandor, a anunțat că va dona autorităților locale din Timișoara proiectul și studiul de fezabilitate pentru Inelul II de circulație al orașului, de la trecerea de cale ferată aflată la intersecția străzilor Aristide Demetriade și Enric Baader până pe malul sudic al râului Bega.

Incluse în proiectul cu o valoare estimată la 2,2 milioane de euro sunt și crearea unui nou bulevard care va traversa cartierul ISHO, construcția unui pod nou peste Bega și ridicarea unei pasarele pietonale.

Pod peste Bega

În plus, dezvoltatorul a demarat deja lucrările de construcție pentru una dintre cele mai înalte parcări supraetajate din România, cu 9 etaje și 700 de locuri.

Aceasta va putea fi folosită de orice șofer care va avea nevoie de acces în zona centrală a orașului și va ajuta la îmbunătățirea condițiilor de trafic din zona Take Ionescu-Punctele Cardinale.