Light Dark

Fondul de investiții NEPI Rockcastle a achiziționat 17 hectare de teren pe strada Portului din Galați, pentru un proiect imobiliar mixt. Tranzacția (a cărei valoarea este confidenţială) a fost intermediată de compania de consultanță imobiliară Colliers.

Foto arhivă_proiect Aviatorilor 8

Terenul achiziționat, pe care se va construi un mall și apartamente, este situat pe strada Portului din Galați, foarte aproape de zona centrală, dar și de promenada orașului. Cu un portofoliu de proprietăți evaluat la circa 6,1 miliarde de euro, NEPI își consolidează astfel poziția în oraș, unde mai deține și centrul comercial Galaţi Shopping City, deschis în 2013 și care are o suprafață închiriabilă de aproape 50.000 de mp.

„Ne concentrăm pe strategii de investiții pe termen lung. În acest sens, proiectele imobiliare NEPI Rockcastle oferă comunităților soluții viabile și eficiente, care definesc un stil de viață modern; viitorul este reprezentat de locuri și spații unde oamenii au acces facil la toate aspectele calitative ale vieții. Noua tranzacție subliniază și mai mult încrederea grupului în atractivitatea proiectelor mixte – retail și rezidențial. Estimăm că lucrările pentru proiectul din Galați vor demara în 2023, după obținerea autorizațiilor necesare”, a declarat Marius Barbu, Asset Director NEPI Rockcastle.

În România, Fondul de investiții NEPI Rockcastle deține 20 de centre comerciale și 7 strip mall-uri în cele mai importante orașe din țară, dintre care amintim București (Mega Mall, Promenada Mall), Sibiu (Shopping City Sibiu, Promenada Sibiu), Timișoara (Shopping City Timișoara), Constanța (City Park Mall Constanta), Shopping City Târgu Mureș și Ploiești (Ploiești Shopping City). În 2021, pentru a-și consolida poziția de lider pe piața de retail real estate, compania a devenit membru European Council of Shopping Places (ECSP) și U.S. Green Building Council (USGBC).

Citește și: Dezvoltatorii continuă să investească pe piața de retail

Citește și: Imobiliare.ro: prețurile locuințelor și-au menținut tendința ascendentă în T4 2021, pe fondul unei cereri solvabile solide