Light Dark

Creșterea cifrei de afaceri a fost susținută de o creștere cu 16% a veniturilor din vânzările de proprietăți rezidențiale, care au ajuns la 386,8 milioane de lei în S1 2022 față de 332,8 milioane de lei în S1 2021.

În primele șase luni ale anului 2022, One United Properties a vândut și pre-vândut apartamente, locuri de parcare, spații comerciale și alte unități pentru un total de 66,5 milioane de euro, potrivit informațiilor transmise în comunicatul de presă.

La 30 iunie 2022, 80% dintre apartamentele aflate în curs de dezvoltare erau vândute, iar compania trebuie să primească până la sfârșitul anului 2023, 168,2 milioane de euro din vânzările contractate de clienți. În T3 2022, au început vânzările la două noi dezvoltări, One Lake Club și One Herăstrău Vista.

Veniturile din chirii, care includ veniturile generate de segmentele de birouri și de retail, au ajuns la 23,4 milioane de lei. Această creștere a fost determinată de veniturile provenite de la chiriașii de la One Tower, clădire închiriată în totalitate și One Cotroceni Park Faza 1, clădire închiriată în proporție de 85% la 30 iunie 2022, însă nu generează încă venituri întregi, deoarece o mare parte a chiriașilor se află încă în faza de amenajare.

Veniturile din chirii includ și rezultatele generate de Bucur Obor, un centru comercial emblematic din București cu o suprafață închiriabilă brută de 26.000 mp, unde Grupul deține pachetul majoritar de acțiuni. Conducerea estimează că veniturile din chirii vor continua să crească la nivel de trimestru, aducând o pondere mai semnificativă în a doua jumătate a anului 2022, având în vedere gradul de ocupare în creștere în segmentul de birouri, precum și achiziția clădirii One Victoriei Plaza din iulie 2022, care este închiriată integral.

„A doua jumătate a anului va fi o perioadă de activitate intensă, pe măsură ce vom finaliza patru dezvoltări, inclusiv faza 2 a componentei de birouri a One Cotroceni Park. Mai mult, de-a lungul verii, am demarat vânzările la două noi dezvoltări – One Lake Club și One Herăstrău Vista. În plus, înainte de sfârșitul anului, estimăm să începem vânzările la One Lake District, One High District și One Floreasca Towers, sub rezerva obținerii autorizațiilor de construire. Documentele pentru toate aceste dezvoltări au fost deja depuse la autoritățile relevante și au fost confirmate ca fiind 100% complete. Așteptăm cu nerăbdare să începem să lucrăm la noile dezvoltări în perioada următoare, pentru a satisface cererea în creștere pentru locuințele noastre de calitate superioară din București”, a declarat Andrei Diaconescu, co-CEO al One United Properties.

Citește și: One United Properties achiziționează teren pentru o nouă dezvoltare rezidențială

Citește și: Investitorii au tranzacționat acțiuni ONE în valoare totală de 362 milioane de lei în primul an de la listarea One United Properties la BVB