Light Dark

Impunătorul palat care a aparţinut prinţesei Adina Woroniecka și prinţului polonez Korybut Woroniecki este scos la vânzare pe Imobiliare.ro pentru suma de 6 milioane de euro.

Palatul Woroniecki

Considerat o adevărată bijuterie arhitecturală, Palatul Woroniecki adaugă o importanță și un interes crescut zonei în care este situat, atrăgând în permanență atenția vizitatorilor sau curioșilor interesați de arhitectură. Îngrijit și bine conservat, acesta are un potențial ridicat, din punct de vedere al investițiilor în imobiliare. Este drept, investiția într-un palat este una aparte, asta pentru că investitorii de profil sunt conștienți de valoarea inestimabilă pe care o câștigă în timp un astfel de imobil și de faptul că el îmbogățește comunitatea în multe feluri, atât din punct de vedere cultural, cât și economic.

Astăzi Palatul Woroniecki este listat pe Imobiliare.ro la valoarea de 6 milioane de euro. Prin straturile istorice pe care această construcție le-a adunat în timp, rămâne o mărturie inestimabilă a unui fragment valoros de istorie. În fond, asta fac clădirile memorabile. Spun povești valoroase.

Amplasată la intersecţia Bulevardului Kiseleff cu strada Ion Mincu, în imediata apropiere a fostei reşedinţe regale din Kiseleff a Reginei Elena descoperim Vila A. K. Woroniecki. Impunătorul palat a aparţinut prinţesei Adina Woroniecka, văduva lui Take Ionescu, prim-ministru al României Mari între anii 1921 – 1922, recăsătorita în anul 1929 cu prinţul polonez Korybut Woroniecki.

Korybut Woroniecki, un diplomat de carieră, este portretizat ca fiind “Un om de o deosebită modestie, justeţe, un aristocrat. Era total antimonden”, spunea Mircea Nasta, în cartea Poveşti ale Domnilor din Bucureşti. Construită în stilul anilor 1920-1945, clădirea respiră aerul veneţian amestecat cu elemente florentine şi îmbinate armonios cu accente neo-românești. Adina, cunoscută pentru rafinamentul aristocrat, a condus “personal şantierul de construcţii,” povestea pictoriţa și artista decoratoare, Luli Sturdza în amintirile sale, iar casa a fost gata în septembrie 1940.

Palatul fostei prinţese are o formă de L, parter, etaj şi mansarda acoperite cu olane, structura fiind din zidărie şi planşee de beton armat, un procedeu în plin avânt în anii 1930. La construcția casei au lucrat echipe de meşteri italieni, respectând cu strictețe tehnicile de construcție ale palatelor, acesta fiind, poate și motivul pentru care astăzi, vila este remarcabilă prin gradul bun de conservare.

Mai multe detalii despre compartimentare și suprafață pot fi regăsite aici.

În 1949 casa a fost naţionalizată de către regimul comunist venit la putere, însă prinţesa a continuat să trăiască în acest loc până la moartea sa, în 1975, având dreptul de a folosi ca locuinţă fosta bucătărie a reşedinţei. Între anii 1975 – 1978 palatul a adăpostit colecţia muzeală a fraţilor Avakian alcătuită din opere de artă preponderent orientală, dar şi tablouri ale unor pictori autohtoni, precum Grigorescu, Pallady sau Petrașcu. După 1978 clădirea a primit diferite destinaţii, urmând ca între anii 1994 – 2003 să redevină sediul colecţiei Avakian.

Imediat după acest moment, casa a fost câştigată în instanţă de către moştenitori şi vândută în anul 2003 actualului proprietar.

Durabilitate în timp, poziționare excelentă, valoare inestimabilă istorică  – Palatul Woroniecki – o uriașă oportunitate de investiție

Deşi nu este declarată monument istoric, potrivit Primăriei Capitalei, clădirea aparţine zonelor protejate numărul 15 (Bulevard promenada Kiseleff) şi numărul 58 (Parcelarea Clucerului). Această vilă reprezintă un potențial mare de investiție prin multiplele funcțiuni pe care le poate găzdui în prezent. Fie că este vorba despre un sediu central de companie, hotel boutique sau o reşedinţă particulară, datorită poziționării excelente  și a modului în care s-a păstrat în timp, aceasta poate lua diverse forme, aducând totodată un randament bun al investiției.

Unul dintre avantajele importante ale bijuteriilor arhitecturale este poziționarea. Acesta este un alt atu important al Palatului  Woroniecki. Amplasat în cea mai exclusivistă zonă a capitalei, la marginea parcului Kiseleff fiind chiar în inima Bucureştiului, pe artera sa principală şi având avantajul că se află foarte aproape de centrul oraşului, zona muzeală și istorică, oferind deasemenea acces facil către aeroport sau Gara de Nord.

Pentru a putea intra în posesia unei oferte, vă recomandăm să accesați linkul de pe site-ul Imobiliare.ro