Light Dark

RE/MAX România a înregistrat, anul trecut, comisioane în valoare de peste 10,5 milioane de euro, în creștere cu aproximativ 92% față de 2020. Rețeaua a intermediat aproximativ 10.000 de tranzacții imobiliare, care au însumat peste 300 milioane de euro.

„Anul 2021 a fost unul suprinzător de bun pentru business-ul RE/MAX în România, cu creșteri care ne-au depășit așteptările. Dacă 2020 a fost un an de reorganizare și adaptare la contextul pandemic, 2021 a reprezentat unul de consolidare și evoluție. Putem spune că investițiile în digitalizare, educație și serviciile de top oferite, alături de un context favorabil în ceea ce privește piața imobiliară, au determinat rezultatele obținute. Mizăm în continuare pe creșteri considerabile la nivelul tuturor indicatorilor de business”, a declarat Răzvan Cuc, Președinte RE/MAX România.

Asemenea anului precedent, în topul orașelor din punctul de vedere al volumului de tranzacții se află: București, Cluj-Napoca și Brașov.
Cele mai multe tranzacții intermediate au fost pe segmentul rezidențial, într-un procent de 83%, urmat de terenuri (9%), comercial (4%), office (2%) și industrial (2%).

De asemenea, cele mai valoroase proprietăți tranzacționate de birourile RE/MAX în 2021 sunt: hotelul Opera Plaza, din Cluj-Napoca – o tranzacție de 8 mil. Eur, urmat de două terenuri – unul în Sibiu, de 4,8 mil. Eur. și unul în București, de 3,3 mil. Eur. -, precum și o casă în Cluj-Napoca, de cca 1,95 mil. Eur.

RE/MAX mizează, în continuare, pe o evoluție pozitivă a business-ului și se așteaptă ca până la sfârșitul anului 2022 să obțină un volum de peste 15.000 de tranzacții, care să cumuleze o valoare totală a comisioanelor de circa 15 milioane de euro, precum și creșterea numărului de francize, vizând un portofoliu de 90 de unități la nivel național, având ca focus orașele: Iași, Timișoara și Craiova, dar și multe alte reședințe de județ.

Citește și: Un nou ansamblu exclusivist în nordul capitalei

Citește și: Culoarea în imobiliare. Care sunt nuanțele care pot “convinge mai ușor” în tranzacționarea proprietăților?