Premieră: o companie imobiliară din România obține aprobarea țintei de reducere a emisiilor de carbon din partea SBTi

Unul dintre cei mai importanți proprietari, dezvoltatori și operatori de clădiri de birouri clasa A din România, Genesis Property, devine prima companie imobiliară din țara noastră care obține aprobarea țintei sale de reducere a emisiilor de carbon pe termen scurt, până în 2030, din partea Science Based Targets initiative (SBTi).

SBTi reunește unele dintre cele mai prestigioase organizații de mediu din lume, precum Carbon Disclosure Project (CDP), United Nations Global Compact (UNGC), World Resources Institute (WRI) și World Wide Fund for Nature (WWF), și încurajează companiile să-și stabilească ținte ambițioase de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră, în conformitate cu cele mai recente măsurători și criterii ale științei climatice.

„Într-un moment în care cel mai recent raport al IPCC, organism specializat al ONU de evaluare a științei schimbărilor climatice, avertizează în privința unui cod roșu pentru umanitate, nu mai este opțională acordarea de prioritate pentru acțiunile climatice”, a declarat Ioan Bejan, Sustainability Manager Genesis Property.

Compania care administrează Yunity Park și West Gate Business District, cu peste 150.000 de mp de spații de birouri, devine astfel una dintre cele puțin peste 3.300 din întreaga lume și a cincea din România cu o astfel de aprobare din partea acestei organizații globale.

Mai mult, prin intermediul SBTi devine prima companie imobiliară din România care se alătură oficial și devine membru al campaniei „Race to Zero”, o inițiativă ONU lansată cu scopul de a realiza o economie fără emisii de carbon și de a limita creșterea temperaturii globale la 1,5 grade Celsius, așa cum se subliniază în Acordul de la Paris.

Jurnalist cu 12 ani de experiență în presă online, media și comunicare, care s-a alăturat echipei Imobiliare.ro în 2017. Activitatea sa este orientată pe segmentul B2B, concentrându-se pe subiecte de interes pentru specialiștii din real estate și construcții, știri, analize și proiecte editoriale menite să evidențieze realitatea de la nivelul pieței. (Contact: [email protected])