Light Dark

În următoarea perioadă ne putem aștepta la unele corecții ale prețurilor, pentru anumite produse imobiliare, dar de o criză de proporții nu poate fi vorba, susține Rafaela Nebreda, owner și managing partner Imoteca.

“Anul 2018 a continuat evoluția pozitivă a lui 2017, cu creșteri de preț, mai reduse însă decât în perioadele similare ale anului anterior. Vânzările au cunoscut o ajustare în jos, ca urmare directă a numărului mic de produse livrate comparativ cu anul precedent”, ne-a declarat Nebreda.

Aceasta a mai adăugat și că, potrivit unei estimări interne, în 2019 numărul proiectelor rezidențiale noi de volum lansate va fi mai redus, din cauza situației actuale de la nivelul pieței.

“În schimb, anii 2019 și 2020 vor aduce un număr mare de unități livrate pe piață, ale proiectelor deja în construcție”, a completat managing partnerul Imoteca, companie activă din 2002 în România, care a traversat astfel toate etapele pieței locale, de la perioada de boom imobiliar și până la cea de criză și apoi de recuperare.

“Vor exista corecții de piață pe unele segmente de piață și pentru anumite produse, însă nu o criză de proporții. Pe termen mediu și lung, impactul în ceea ce privește prețurile va fi inegal, vom vedea, de asemenea, și o creștere a pieței de închirieri întrucât va deveni mai dificil să deții o locuință”, a ținut să sublinieze Rafaela Nebreda, menționând, de asemenea, că este posibil ca pe termen lung chiriile să crească.

Citește și: Femei de succes în imobiliare – Rafaela Nebreda își conduce afacerea după sloganul „Be strong in purpose, yet gentle in means”

Citește și: Ce locuințe caută în prezent românii? Pericolul la care se pot supune în alegerea casei lor de vis

Citește și: Aproape toate apartamentele disponibile în prima fază de dezvoltate în Record Park, vândute la câteva luni de la lansare. Când este așteptată livrarea acestora

banner CPI national 2019