Un nou complex office pe terenul fostei platforme Textile Dacia din București

Suedezii de la Skanska au cumpărat de la InteRo Property Development, compania administrată de omul de afaceri canadian Michael Topolinski, un teren cu o suprafață de aproximativ 2,6 hectare situat în cartierul Bucureștii Noi din Capitală. 

Foto: Google Maps

Cei de la Skanska vor să construiască pe acest teren, parte a fostei platforme Textile Dacia, un nou complex de birouri care să cuprindă trei clădiri proiectate și construite urmând conceptul „futureproof workplaces”, implementat de companie la nivel regional, care se caracterizează printr-un mix între designul scandinav, inovație și soluții sustenabile.

Pe terenul alăturat, care dispune de o suprafață similară, compania administrată de Topolinski va construi alte patru clădiri ce vor forma alături de cele dezvoltate de suedezi un complex unitar. Suprafața închiriabilă totală a proiectului office integrat va urma să ajungă la 175.000 de mp.

Valoarea tranzacției s-a ridicat la peste 23 de milioane de euro, iar construcția ar urma să înceapă în 2020, potrivit Profit.ro.

În imediata apropiere a viitoarelor clădiri de birouri se găsesc și două proiecte rezidențiale. Dezvoltatorul Prime Kapital construiește un ansamblu cu cinci blocuri și peste 400 de apartamente, iar omul de afaceri Alin Niculae, proprietarul Oscar Downstream, alte cinci blocuri cu 9 și 10 etaje.

Atât clădirile de birouri planificate de Skanska și de InteRo Property Development, cât și cele două ansambluri rezidențiale se află în vecinătatea stației de metrou Jiului, de pe magistrala M4 Gara de Nord – Străulești.

Citește și: HARTA locuințelor care vor fi livrate lângă proiectele de birouri din București

Citește și: Cele mai multe spații office moderne din București au în apropiere o stație de metrou. Zonele care atrag dezvoltatorii

Citește și: Cum au evoluat tranzacțiile pe segmentul office în prima jumătate a lui 2019? Dacă se menține ritmul, nivelul din 2018 poate fi depășit cu 20% anul acesta

Jurnalist cu 12 ani de experiență în presă online, media și comunicare, care s-a alăturat echipei Imobiliare.ro în 2017. Activitatea sa este orientată pe segmentul B2B, concentrându-se pe subiecte de interes pentru specialiștii din real estate și construcții, știri, analize și proiecte editoriale menite să evidențieze realitatea de la nivelul pieței. (Contact: [email protected])