Peste 7.000 de apartamente ar urma să fie livrate în 2019 în imediata apropiere a unui proiect de birouri din București, iar alte aproximativ 10.000 de unități ar putea fi lansate pe piață în aceste zone în următoarele 12-18 luni, potrivit datelor companiei de consultanță imobiliară SVN România
“Majorarea constantă a veniturilor a determinat investitorii să construiască în zone aflate tot mai aproape de marile centre de afaceri din București. Astfel, ponderea segmentului middle market, reprezentat în principal de locuințe amplasate lângă un proiect de birouri, s-a triplat în ultimii ani, de la 17% în 2015 la 50,5% în acest an”, a declarat Andrei Sârbu, CEO SVN România.
“Există însă premise pentru atingerea unui echilibru între cerere și ofertă, în special în zone precum Barbu Văcărescu, Politehnică sau Timpuri Noi, ceea ce se traduce prin necesitatea unor planuri ale investitorilor mult mai temeinic realizate”, a mai adăugat el
Citește și: Șapte piețe rezidențiale, analizate de la A la Z. Descarcă ACUM GRATUIT raportul aferent orașului tău!
Cel mai bun raport între numărul de angajați care lucrează într-un proiect de birouri modern și cel al locuințelor programate spre livrare se întâlnește în zona Militari-Vest, de 8 la 1.
La polul opus se află zona Dimitrie Pompeiu-Pipera Sud, cu 110 angajați la fiecare apartament aflat în construcție, potrivit studiului “home_office Report 2019”, întocmit de SVN.
În cel mai important pol de birouri din Capitală, Barbu Văcărescu-Aviației, ar urma să fie livrate în 2019 circa 2.000 de locuințe, adică un raport de aproximativ 14 angajați la fiecare unitate livrată. Tot aici, se așteaptă în perioada următoare dezvoltarea altor 4.000 de locuințe.
La fiecare 36 de angajați din Grozăvești, respectiv la fiecare 13 din Expoziției, este programată livrarea unei locuințe noi anul acesta.
Zonele Expoziției, Grozăvești și Dimitrie Pompeiu au un potențial mai ridicat de dezvoltare pe segmentul rezidențial, ținând cont de stocul aproape inexistent de locuințe finalizate înainte de 1990, apreciază reprezentanții companiei de consultanță imobiliară.
“Pe termen scurt și mediu vom asista la o majorare a numărului de proiecte mixte, cu spații de birouri, comerciale și rezidențiale în aceeași investiție, precum și la creionarea unor viitori poli de dezvoltare, precum Bucur Obor și zona de est a orașului”, a mai spus Andrei Sârbu.
Citește și: Cele mai multe spații de birouri din București, ocupate în trimestrul II de companii din IT&C, BPO și SCC