Light Dark

SIF Banat-Crișana a primit undă verde de la Consilul Concurenței, a preluat 99,92% din acțiunile sud-coreenilor de la Doosan IMGB și a definitivat tranzacția pentru terenul fostei platforme industriale de la marginea Bucureștiului.

Plaforma Doosan IMGB are o suprafață de 540.000 de mp și este localizată în sectorul 4 spre ieșirea din București către comuna Berceni, în imediata vecinătate a stațiilor de metrou Dimitrie Leonida și Berceni, zonă care s-a dezvoltat masiv în ultimii ani pe segmentul rezidențial.

Acesta este cel mai mare teren tranzacționat în ultimii 10 ani în România, exceptându-le pe cele agricole, potrivit consultanților Crosspoint Real Estate care au intermediat întreg procesul. Valoarea tranzacției a fost evaluată la circa 40 de milioane de euro.

Reprezentanții SIF Banat-Crișana au primit, deja, o serie de propuneri pentru dezvoltarea fostei platforme industriale și spun că proiectul care va fi construit aici va avea o componentă rezidențială.

“Rezidențialul va fi o componentă, dar nu pot spune ponderea, pentru că sunt mai multe scenarii pe care le avem în vedere, cu proporții diferite pentru mobilare. Sunt și scenarii în care componenta rezidențială nu este majoră”, a declarat Bogdan Drăgoi, președintele SIF Banat-Crișana, potrivit Profit.ro.

IMGB, Întreprinderea de Mașini Grele București, a fost înființată în 1963 și a produs piese turnate și forjate pentru generarea energiei hidroelectrice, industria nucleară, pentru industria navală, dar și echipamente metalurgice. Aceasta a fost cumpărată, după ’90 de o companie norvegiană și apoi de concernul sud-coreean. Activitatea a fost întreruptă la sfârșitul anului trecut.

Citește și: Cum merg tranzacțiile pe piața terenurilor? Investitorii privesc 2021 cu optimism

Citește și: 800.000 mp de spații office, livrați în Capitală în cel mult 4 ani. Acest pol de business atrage privirile investitorilor

Citește și: Pandemia nu îi sperie pe cei care investesc în imobiliare. Acesta este cel mai atractiv oraș european