Să fie aceasta cea mai bizară metodă de a promova o proprietate? Așa folosești un T. Rex pentru a atrage cumpărătorii

În încercarea de a-și spori șansele de a găsi cumpărătorii potriviți pentru proprietățile aflate în portofoliile lor, agenții imobiliari recurg la numeroase modalități de promovare a acestora. Cei mai mulți preferă să pună în aplicare metode considerate deja tradiționale, cu care merg la sigur. Există însă și câțiva curajoși care își pun la bătaie creativitatea și vin cu idei cu totul neobișnuite, cum ar fi să folosească un dinozaur pentru a atrage cumpărători. Dar funcționează oare această abordare?

vanzare proprietate tehnica listing

Un agent imobiliar aflat în căutarea cumpărătorului potrivit pentru o locuință din portofoliul său a avut o idee trăznită – să folosească un T. Rex pentru a promova proprietatea.

Zis și făcut. La ședința foto și video pentru imaginile pe care urma să le utilizeze în listing a participat și invitatul surpriză, dinozaurul. Acesta a fost pozat și filmat în diferite ipostaze – privind în frigider, aranjând gazonul din fața casei, pregătind mâncare sau făcând duș.


„Ideea ne-a venit în urmă cu câțiva ani, dar a trebuit să așteptăm clientul potrivit și proprietate potrivită pentru a o pune în practică”, a explicat Casey Lewis, agentul imobiliar care s-a ocupat de promovarea locuinței.

„A fost o modalitate bună de a obține mai multă vizibilitate pentru o proprietate care era deja extraordinară”, a mai adăugat el.

Practic, era vorba despre o casă cu trei camere și o suprafață de aproape 77 de mp, dotată cu șemineu, care oferea și acces la un ponton. Prețul solicitat pentru aceasta a fost de 89.900 de dolari.

Imaginile trăznite obținute cu ajutorul dinozaurului s-au viralizat și listingul a ajuns chiar și în presa locală, iar agentul a primit numeroase apeluri de la persoane interesate de informații suplimentare cu privire la această proprietate, nu doar din Texas, ci din întreaga țară.

El a realizat peste 45 de vizionări, iar contractul s-a semnat în doar două zile.

Nu este pentru prima oară când un listing realizat punând o astfel de tehnică în practică a ajuns să se viralizeze pe internet. În urmă cu câțiva ani, un alt agent imobiliar tot din statul american Texas, s-a îmbrăcat într-un costum similar, dar de urs panda, pentru ședința foto.

Citește și: Cine este primul agent imobiliar care a ajuns în Cartea Recordurilor? A vândut într-un an peste 3.500 de locuințe

Jurnalist cu 12 ani de experiență în presă online, media și comunicare, care s-a alăturat echipei Imobiliare.ro în 2017. Activitatea sa este orientată pe segmentul B2B, concentrându-se pe subiecte de interes pentru specialiștii din real estate și construcții, știri, analize și proiecte editoriale menite să evidențieze realitatea de la nivelul pieței. (Contact: [email protected])