Light Dark

Dezvoltatorul imobiliar Metropolitan Developments pregătește un nou proiect, de această dată în zona de nord a Bucureștiului. Se estimează că lucrările de construcții vor fi demarate la sfârșitul acestui an.

Proiectul Metropolitan Pipera se află, la ora actuală, în faza de proiectare. Acesta va fi construit pe un teren de trei hectare situat în apropierea Șoselei Pipera (în spatele Autobazei STB Pipera), va cuprinde 1.000-1.200 de apartamente, alături de o zonă comercială și de servicii, și va dispune de finisaje premium și de vedere spre lac.

“Zona Pipera devine tot mai atractivă pentru proiecte rezidențiale. Trioul Pipera – Barbu Văcărescu și Aviației constituie în prezent un pol de investiții care concentrează peste 50% din totalul proiectelor din nordul Bucureștiului”, a declarat Victor Vremera, Sales Director Metropolitan Developments.

“Credem în potențialul acestei zone, deoarece există un interes mare pentru locuințe la standarde înalte de calitate, în proximitate existând cel mai dezvoltat pol de birouri al Capitalei și nenumărate facilități de shopping și petrecere a timpului liber”, a mai adăugat el.

Printre marii dezvoltatorii care și-au îndreptat în ultimii ani atenția asupra acestei zone din nordul Capitalei se numără Prime Kapital, Hagag Development Europe, Onix Residence, 21 Residence și Point Development (Shikun & Binui). Primul dintre aceștia dezvoltă aici pe un teren de 8 hectare proiectul Avalon Estate care va cuprinde 746 de locuințe, de la apartamente la townhouse-uri și vile.

Hagag Development Europe construiește, în imediata apropiere a acestuia, cel mai amplu proiect din România al companiei pe segmentul rezidențial cu 1.350 de apartamente dispuse în 17 imobile, iar Onix Residence vine în întâmpinarea cumpărătorilor cu 2.000 de apartamente în ansamblul Onix Park North Area Residence.

Dezvoltatorul 21 Residence construiește pe Șoseaua Pipera ansamblul rezidențial Cloud9 Residence cu 820 de locuințe, de la garsoniere la apartamente cu 3 camere, iar Point Development are aici proiectul City Point pentru care a anunțat deja o nouă fază de extindere.

Metropolitan Pipera este al 18-lea ansamblu rezidențial din portofoliul Metropolitan Developments. În această perioadă, dezvoltatorul mai are în derulare patru ansambluri rezidențiale. Pe parcursul anului trecut, Metropolitan Developments a vândut peste 400 de unități în trei proiecte și a făcut recepția pentru mai bine de 620 de apartamente.

Citește și: Piața imobiliară din Capitală, văzută prin ochii unui dezvoltator cu sute de apartamente în construcție și investiții de milioane de euro

Citește și: Piața chiriilor: În șapte orașe plătești peste 300 de euro/lună pentru 2 camere. Cerere puternică în București, ofertă în scădere la Timișoara

Citește și: Mai multe tranzacții la începutul lui 2020? În cât timp se vinde o locuință în România