Light Dark

Viviana Andrei a intrat pentru prima oară în contact cu piața imobiliară în anul 1998. Căuta spații comerciale potrivite afacerii pe care o avea la acel moment. Interacțiunea cu agenții imobiliari pe care i-a întâlnit nu s-a ridicat însă la nivelul așteptărilor sale. I s-au prezentat mai multe proprietăți, care nu erau în concordanță cu cerințele ei. După această experiență și-a spus că ar putea să facă lucrurile mai bine, nu a stat pe gânduri și și-a deschis propria agenție. S-a autoeducat pentru a le oferi clienților săi servicii la cel mai înalt standard, exact așa cum și-ar fi dorit și ea să primească încă de la primul contact cu lumea imobiliarelor, și, pas cu pas, și-a construit o carieră solidă în real estate, lucrând inclusiv în domeniul evaluărilor imobiliare. În prezent, ea ocupă poziția de Sales Associate în cadrul RE/MAX Properties din București, unul dintre birourile cu cele mai bune rezultate din rețeaua RE/MAX România.

Meseria de agent imobiliar nu este ușoară. Dai de provocări la tot pasul, important este să le depășești cu brio, spune Viviana Andrei.

Pentru ea, interacțiunile cu oamenii de la începutul carierei în real estate se dovedeau a fi o astfel de provocare, însă, cu timpul, motivată de mulțumirea clienților săi, a reușit să treacă peste acest obstacol.

Acum, după 21 de ani de experiență în imobiliare, depășirea obstacolelor cu tact și diplomație și găsirea soluțiilor potrivite pentru orice situație apărută pe parcursul procesului de tranzacționare a devenit, pur și simplu, o parte a serviciilor pe care le oferă clienților săi.

“Cea mai mare reușită este mulțumirea clienților pe care i-am reprezentat. Am spus de multe ori, pentru mine este o onoare să fac parte din viața oamenilor într-un moment atât de important cum este vânzarea sau cumpărarea unei proprietăți”, ne-a declarat Viviana Andrei.

“Sunt multe străzi din București care îmi trezesc <amintiri imobiliare>. Imobiliarele sunt despre oameni și cu oameni, fiecare tranzacție are o poveste, în fiecare tranzacție sunt emoții, iar amintirea lor mă face întotdeauna să zâmbesc”, ne-a mai spus ea.

Valori care îți ghidează pașii într-o carieră de succes

Reprezentanta RE/MAX Properties spune că în toți acești ani în care a lucrat în real estate și-a ghidat pașii urmând principiile eticii profesionale și bazându-se pe educație continuă și perseverență. “Activitatea mea profesională este ghidată de onestitate, integritate și respect”, ne-a explicat ea.

“Îmi place să lucrez cu oamenii, să le fac experiența tranzacționării cât mai plăcută și lipsită de stres. Îmi plac casele, cu poveștile lor, cu energia lor. Îmi place să cred că pot contribui la schimbarea mentalității generale despre agenții imobiliari punând umărul la crearea unei lumi imobiliare mai bune”, ne-a mai spus Viviana Andrei.

Mai multe femei în imobiliare, mai bine

Tot mai multe femei par să ia în ultimii ani calea unei cariere în real estate, iar acesta nu poate fi decât un lucru bun. De ce? Pentru că, în sine, femeile au multiple abilități ideale pentru a performa cu succes în acest domeniu, mai ales pe segmentul rezidențial. Pot relaționa și comunica mai ușor cu cei din jur, iar acest lucru se poate dovedi a fi de mare ajutor pentru a obține încrederea clientului, un element definitoriu în relația sa cu agentul imobiliar.

“Femeile sunt empatice, rezonează mai ușor cu nevoile clienților, sunt mai disciplinate, se mulează mai rapid pe tipul personalității clientului, au un ego mai puțin dezvoltat decât bărbații și au rezistență la stres”, spune Viviana Andrei.

Ea le încurajează pe doamnele și domnișoarele tentate să urmeze un astfel de parcurs profesional, oferindu-le în plus câteva recomandări care le pot ajuta să se descurce mai ușor în real estate.

“Sfatul meu pentru femeile care vor să înceapă o carieră în domeniul imobiliar este să investească mult în educație inițial pentru că, pe lângă abilitățile de comunicare, meseria de agent imobiliar necesită multe alte cunoștințe din domenii conexe”, spune Sales Associate-ul RE/MAX Properties.

“Să pună multă pasiune în ceea ce fac și, nu în ultimul rând, să fie perseverente. Rezultatele vin doar pentru cei care muncesc”, adaugă aceasta.

Un singur dezavantaj ar putea să aibă femeile care aleg o carieră în imobiliare, spune Viviana Andrei. Uneori, ele resimt o reală dificultate în încercarea de a-și împărți timpul între viața profesională și cea personală.

Soluția ei? Să te organizezi cât mai bine. “Încerc să aloc suficient timp familiei și pasiunilor mele. Lucrez mult în cursul săptămânii, iar weekendurile le dedic familiei, prietenilor și hobby-urilor”, ne-a explicat Andrei.

Important ar fi, de asemenea, pentru toți cei care lucrează în domeniu ca meseria de agent imobiliar să fie reglementată, să existe un set de reguli clar definit. “O reglementare legislativă ar crește calitatea serviciilor oferite de către agenții imobiliari și ar schimba percepția generală despre munca noastră”, a spus Viviana Andrei.

Piața rezidențială din București în 2020

Deși susține că la ora actuală există numeroși factori care pot influența semnificativ evoluția pieței pe parcursul acestui an, de la cei economici la cei politici și, nu în ultimul rând, la starea de spririt a consumatorilor, specialista RE/MAX Properties spune că se poate observa un interes investițional din ce în ce mai mare în Capitală.

Aceasta anticipează, totodată, un ușor trend de creștere în 2020 pe segmentul rezidențial din București și din împrejurimi.

Citește și: Reprezintă un cunoscut proiect din Brașov și lucrează pentru un dezvoltator cu investiții de milioane de euro. Iată cum vede ea rolul femeii în real estate

Citește și: Pasiunea, curajul și perseverența, printre ingredientele unei cariere de invidiat. „Rezultatele vin către cei care muncesc”

Citește și: Apartamentele s-au apreciat la nivel național, dar s-au ieftinit în patru centre regionale. Scăderi au avut loc doar pe segmentul nou